© Kti-Wti

Zandhovens bedrijf Kti-Wti wint groepsaankoop van provincie Oost-Vlaanderen

Na twee keer de groepsaankoop van zonnepanelen van de provincie Antwerpen gewonnen te hebben, komt het Zandhovens bedrijf Kti-Wti opnieuw als een van de winnaars uit de bus voor de groepsaankoop georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen.

Kristin Matthyssen

Kti-Wti is dus niet meer aan zijn proefstuk toe. Met meer dan 27 jaar ervaring in de plaasting van energiebesparende installaties is het Zandhovens bedrijf een geschikte kandidaat, zo oordeelden de organisatoren.

“We zijn blij dat we ook in Oost-Vlaanderen het vertrouwen krijgen. Zonnepanelen zijn en blijven een interessante investering. En niet enkel voor het milieu, maar ook voor de portemonnee,” vertelt Patrik Oorts, zaakvoerder van Kti-Wti. “Dankzij organisaties als deze kunnen particulieren in groep een goede prijs afdingen. Ik kan dit enkel toejuichen. Hoe meer energiezuinige installaties er geplaatst, hoe beter. Daar wordt Vlaanderen enkel beter van. We hebben alvast voldoende capaciteit en kwaliteit in huis om ook in Oost-Vlaanderen aan de slag te gaan.”

Ondertussen schreven al meer dan 10 000 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de eerste groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Oost-Vlaanderen. Hiermee worden de hoge verwachtingen ruimschoots ingelost. De provincie Oost-Vlaanderen en haar partner iChoosr hopen met het interessante aanbod een groot aantal mensen te overtuigen om een zonnepanelensysteem te installeren.

Op 24 mei vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers aan de groepsaankoop werd een prijs geboden die gemiddeld 23,6% onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Naast Kti-Wti zijn er nog twee andere bedrijven uit de provincie Antwerpen gekozen. Zij streven allen naar maximale samenwerking met installateurs uit Oost-Vlaanderen.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor energie, reageert enthousiast: “Wij zijn erg blij met de drie winnende leveranciers. Zij hebben ervaring met groepsaankopen en kennen de meerwaarde ervan. Daardoor zijn ze in staat om een goede berekening van de kosten en de baten te maken. ”

De 10 000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven voor de groepsaankoop, ontvangen begin juni een persoonlijk voorstel. Hierin staat een aanbod op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan terecht bij de organisatoren en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 8 juli de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

Het gemiddelde over alle groepsaankopen waar deelnemers zich voor inschrijven is een systeem van 16 panelen groot. 16 panelen van 260 Wp leveren een systeem op van iets meer dan 4 kWp.

www.kti-wti.be en op www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen

Vragen i.v.m. de groepsaankoop kunnen gesteld worden via groepsaankoop@kti-wti.be of telefonisch op het algemeen nummer 03 384 32 97.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio