© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Water Day houdt het droog

Het was een hele week nagelbijten voor de organisatoren, maar de eerste Water Day van VVW Kempen in de jachthaven van Massenhoven viel zondag dan toch niet in het water.

Kristin Matthyssen

Integendeel, de zon brak door de wolken en onder een blauwe hemel kon het grote publiek zondag tussen kennismaken met alle facetten van de watersport op het Albertkanaal.

“Ik begrijp niet waarom Antwerpse booteigenaars twee uur in de file naar Nieuwpoort gaan staan, terwijl hier op het Albertkanaal ook aan waterbeleving kan worden gedaan”, vertelt Alexander Adriaensens, voorzitter en eigenaar van VVW Kempen. “Met de zwaaikom van Oelegem zitten we hier bovendien met het beste jetskicentrum van België.”

Normaal heb je altijd een vaarbewijs nodig, maar DG Marine Boats & More uit Kalmthout had een speedboot, wakeboardboot en vier modellen van jetski's meegebracht die getest konden worden. “Echt een unieke kans”, zegt Wineke De Wit van DG Marine Boats. “De echte waterratten genieten het hele jaar rond met hun wetsuit van hun sport, maar voor de meesten start het seizoen in april of in mei, wanneer de temperaturen boven de vijftien graden stijgen.”

Michael Meeuwissen uit Zoersel kwam zondag in 't Boothuys ontbijten aan de jachthaven. Hij had geen flauw idee dat het Water Day was. “Leuk, als ik dat allemaal zie begint het weer te kriebelen”, zegt hij, staande aan de steiger. “Ik had vroeger ook een jetski, maar heb hem weggedaan toen ik aan kinderen begon. Mijn vader had vroeger ook een boot. Als kind gingen we richting Zeeland in Nederland. Zalige herinneringen.”

Zoon Vincent (3) heeft de microbe duidelijk geërfd. “Ik wil in die blauwe speedboot!”, roept hij. Als Michael hoort dat er testvaarten gemaakt kunnen worden, gaat hij meteen binnen in 't Boothuys de rest van zijn gezelschap verwittigen. Even later zit hij met schoonbroer Frederik en familieleden Florence en Valerie en kleine Vincent aan boord. Ook Frederik blijkt over zeebenen te beschikken. Hij heeft vroeger nog gezeild op het Galgenweel op Linkeroever. “Maar toen ik begon te werken, ben ik ermee gestopt. Watersporten vraagt veel tijd. En toch zou ik graag opnieuw beginnen.”

Volgens Philippe Gers uit Kalmthout van DG Marine Boats & More begint een kleine Zodiac tussen de 500 en 1.000 euro. “Zonder motor welteverstaan”, voegt hij er voor de volledigheid aan toe. Ook het verbouwd binnenschip Lido van Filip De Blende had bekijks.

Vastgoed

Jobs in de regio