© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Atletiekclub Apso houdt minuut stilte ter nagedachtenis na 10 Miles overleden Kevin (16)

Atletiekclub Apso in Zandhoven herdacht zaterdag rond 15u bij de start van de 100 meter scholieren jongens Kevin You-Jun Allaerts (16), de jonge Grobbendonkse atleet die vorige zondag vlak na het overschrijden van de eindmeet van de Antwerp 10 Miles stierf. Normaal zou Kevin zelf deelgenomen hebben aan het bewuste loopnummer.

Kristin Matthyssen

Zaterdag stond de eerste pistemeeting van het seizoen op het programma bij Apso. Normaal had de wedstrijd een mooie start van het nieuw wedstrijdseizoen moeten worden, maar iedereen was nog ontdaan door de gebeurtenissen. Zelfs de starter was nog zo van slag dat hij een keer een valse start gaf met zijn pistool. De clubleden waren 's ochtends naar de uitvaart van Kevin - die door iedereen bijzonder graaggezien was en zelf soms jeugdtraining gaf bij Apso - in Grobbendonk gegaan.

Bij de start van de 100 meter scholieren jongens kwam iedereen samen aan de startblokken voor een minuut stilte. "Dit is een van de moeilijkste momenten als voorzitter van deze afdeling atletiek bij KAVVV", zei Luc Bastanie, die een klein herdenkingswoord uitsprak. "Iedereen weet waarom wij hier samenstaan. Straks start de 100 meter bij de scholieren jongens, maar er zal iemand te weinig zijn om mee te lopen."

De andere drie deelnemers aan de 100 meter lieten baan 1 leeg ter ere van Kevin en liepen slechts een ingehouden symbolische vijftig meter in joggingpas, zonder winnaar, terwijl aan de zijlijn applaus weerklonk.

Nadien werd het atletieknummer wel nog eens overgedaan. Kevins trainer Albert Hendricxk was er niet. Hij had volgens clubgenoten de uitvaart bijgewoond en was nog niet zo lang aan zijn hart geopereerd. De dood van de immer behulpzame jongen had hem erg aangegrepen. Ook voor de vaste trainingsmakkers is het nog moeilijk om herinneringen op te halen.

Op het herdenkingsprentje van Kevin staan twee sleutelwoorden die zijn karakter typeerden: doorzettingsvermogen en levenslust. En voor de rest veel foto's van gelukkige momenten met zijn vrienden van het Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar, scouts de Bosvogels uit Grobbendonk en het atletiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners