© kma

VVW Kempen en DG Marine houden op 1 mei eerste Waterday aan jachthaven Massenhoven

VVW Kempen organiseert op 1 mei voor de eerste keer de Waterday aan de jachthaven van Massenhoven. Tussen 10 en 17u mag iedereen er eens met een jetski of boot komen varen.

Kristin Matthyssen

Normaal heb je altijd een vaarbewijs nodig, maar op 1 mei maakt VVW Kempen met de hulp van DG Marine Boats en More en het evenementenschip Lido een uitzondering. “De Waterday wordt een kennismaking met alle facetten van de watersport voor het ruime publiek”, legt Alexander Adriaensens, voorzitter en eigenaar van VVW Kempen uit. “Wij hebben hier in Massenhoven de ambitie om uit te groeien tot hét jetskicentrum van België. Met de zwaaikom in Oelegem vlakbij zitten we op de ideale locatie.”

Alexander vond voor de Water Day een partner in Filip De Blende van Lido Events, die met veel geduld het binnenschip Lido ombouwde tot eventboot. De vaste ligplaats van de Lido is in Massenhoven. “Het gaat om een spits van 40 op 5 meter uit 1959. Ik gebruik mijn boot zowel om te werken als om te wonen, want je kan de Lido huren voor verjaardags- of huwelijksfeesten. Ik heb er zelfs al eens een koffietafel na een begrafenis op gedaan. Met de Waterday houd ik opendeur. Mogelijk doen we een strandbar aan de Lido, naargelang het weer.”

Nog een belangrijke partner voor de Water Day is Philippe Gers uit Kalmthout van DG Marine Boats en More. Hij verkoopt boten en jetski’s en ziet de markt weer aantrekken na enkele slechtere jaren. “Vorig jaar waren er opnieuw 11% meer inschrijvingen van jetski’s en jachten. Ik denk dat het komt omdat mensen door de terreurdreiging meer vakantie dichterbij huis vieren. Kamperen is weer helemaal in, en ook het toerisme in eigen land wint terrein. Soms vragen mensen mij welke watersportmogelijkheden er in België zijn. Als ik hen dat dan uitleg, staan ze altijd versteld.”

Philippe Gers brengt een vloot boten mee waarmee bezoekers mogen varen om het watergevoel te krijgen. Naast boten liggen er ook vier Yahama-jetski’s te wachten om getest te worden. Antoine Goethals, een superjetkampioen, en professioneel wakeboarder Julien Bonnet, komen demonstraties en tips geven.

Alexander, Filip en Philippe hebben geen bloed maar water door hun aderen vloeien. “De kleinvaart overstijgt het klasseverschil. Iemand die heel zijn leven voor zijn boot gespaard heeft, ligt in een haven zij-aan-zij met iemand die dat geld zomaar uit zijn portefeuille te plukken heeft.”

“Er is geen jaloezie, alleen wil iedereen wel de langste hebben, maar dat is iets typisch voor mannen zeker?”, knipoogt Philippe Gers, die ooit door zijn ex-vrouw voor de keuze werd gesteld: zij of de boot. “Het is dus de boot geworden”, zegt Philippe. “Intussen heb ik een partner gevonden die even zot is van boten en water als ik. Als je een boot koopt, begin je aan een levensverhaal. Een boot is als een baby: het wordt een familielid.”

Momenteel zijn alle vaste ligplaatsen in de jachthaven van Massenhoven bezet. Maar er komen nieuwe steigers bij.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio