Laatste fase heraanleg N14 volgens huidige timing volgend jaar gepland

De Liersebaan aan de Lammerenberg. Foto: kma

Laatste fase heraanleg N14 volgens huidige timing volgend jaar gepland

Print
Zandhoven - Naar aanleiding van de ontwerpplannen van de nieuwe Liersebaan (N14) die N-VA dinsdagavond in café Cool Down in Massenhoven zal tonen, laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten dat het samen met het gemeentebestuur en de andere partners nog voor de start van het openbaar onderzoek ook een infovergadering zal organiseren. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Interessant is dat het Agentschap Wegen en Verkeer vermeldt dat de uitvoering van de derde fase van de heraanleg van de N14 volgens de huidige timing gepland staat voor 2017. Dat is vroeger dan verwacht.

Eind vorig jaar werd de tweede grote fase van de heraanleg van de N14 in het centrum van Zandhoven afgerond. Intussen bereidt het Agentschap Wegen en Verkeer het derde en laatste deel van de heraanleg voor. Dan krijgt de N14 een nieuw kleedje tussen het kruispunt met de Hogeweg tot en met het kruispunt aan de Nijlensesteenweg in Ranst.
 

"Op de N14 moeten bestuurders vandaag de dag geregeld aanschuiven, onder meer ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E313. De herinrichting zal de verkeersdoorstroming op de gewestweg vlotter doen verlopen", laat het Agentschap Wegen en Verkeer in een persmededeling weten. "Ook de veiligheid van de fietsers zal er flink op vooruit gaan: zij krijgen een nieuw en volledig afgescheiden fietspad langs de kant van de weg. Nv De Scheepvaart zal van de werken gebruik maken om gelijktijdig de brug over het Albertkanaal te verhogen."
 

De uitvoering van de werken is gepland in de loop van 2017, maar de voorbereidende procedure loopt ondertussen volop. Over enkele weken loopt de ontwerpfase ten einde. Daarna zal het Agentschap Wegen en Verkeer de bouwvergunning voor het project aanvragen.

N-VA organiseert de infoavond in café Cool Down omdat bij de vorige fase veel inwoners het gevoel hadden dat alle plannen al defintief vastlagen op het moment dat ze gepresenteerd werden en dat van inspraak eigenlijk geen sprake was. Enkel door te procederen via een advocaat kon er nog gepoogd worden kleine aanpassingen te doen, bijvoorbeeld over parkeerplaatsen voor de deur, en zelfs dat was zeer moeilijk. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat nu weten dat de indiening van de bouwaanvraag gepaard gaat met een openbaar onderzoek dat aan de bevolking de kans geeft bezwaren te uiten op het voorliggende project. Het zegt dat de inwoners tijdig en duidelijk geïnformeerd zullen worden en dat samen met het gemeentebestuur van Zandhoven nog voor de start van dat openbaar onderzoek de definitieve plannen en het verdere verloop van de procedure uitgebreid toegelicht zullen worden.

Volgens N-VA kan het zeker geen kwaad om de bewoners nu al een kijk in de ontwerpplannen te gunnen, zodat alles wat kan rijpen in de hoofden van de inwoners tegen dat de officiële vergadering eraan komt. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio