© kma

Het Koffieboontje is er voor haar én hem

In de Amelbergastraat 35 werd het cavaglas geheven op de opening van koffie- en theehuisje Het Koffieboontje. Jolien Gabriels zorgt met kringloopmeubels voor een originele toets.

Kristin Matthyssen

Het lijkt een ongewone locatie voor een koffiebar op het gelijkvloers van een nieuwbouwappartement. “Maar ik hoorde dat hier veel passage is”, vertelt Jolien Gabriels (24) uit Pulle, die al twee jaar in restaurant Bistecca in Massenhoven werkte en met haar horeca-ervaring iets extra wilde doen. “De bibliotheek en muziekschool zijn vlakbij. Ook die mensen zullen wel 'ns trek in een koffie hebben.”

Wie voor het eerst Het Koffieboontje binnenstapt, staat versteld dat het zo ruim is. “Hier kunnen 25 mensen zitten. Er is ook een betegeld terras.”

Om het nieuwbouwpand een extra cachet te geven, kocht Jolien haar meubilair in de kringwinkel. Ze beschilderde de stoelen in pastelkleuren en liet een deel stofferen door een tante. “De toog maakten we van palethout uit onze tuin.”

Jolien zal als jonge starter uit haar pijp moeten komen, want ze wil Het Koffieboontje zo veel mogelijk alleen runnen en is ook op zondag open van 9 tot 16u. “Ik mik zeker niet alleen op vrouwen voor koffie- en theekransjes, want voor de mannen heb ik enkele lekkere biertjes koel staan, zoals Duvel en Vedett, zodat ze zich ook kunnen amuseren. Op woensdag en in het weekend serveer ik pannenkoeken. Voor de rest kan je hier altijd taarten en donuts van bakkerij Berten en Iris uit Massenhoven smullen.

Voor haar koffie werkt Jolien met Taeymans, haar thee komt van Or Tea. Als ode aan haar Poolse bomma, de moeder van haar papa, serveert Jolien haar thee in Poolse keramiek.

De fruitsappen en koekjes komen van de Oxfam-Wereldwinkel. Ontbijten kan op reservatie, en ook vergaderingen 's avonds zijn mogelijk.

kristin matthyssen ¦

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio