© Reva

Revalidatiecentrum krijgt veertig zonnepanelen cadeau

Het Revalidatiecentrum voor Kinderen en Jongeren in Pulderbos draait sinds kort gedeeltelijk op zonnestralen.

Kristin Matthyssen

Van iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen voor energie en zonnepanelen in België, kreeg het centrum de ongewone gift van veertig zonnepanelen. Geldcheques ontvangt het Reva regelmatig en die centen zijn altijd goed besteed. Maar zo'n grote naturagift is toch wel ongewoon.

“iChoosr is een onafhankelijke organisatie die als doel heeft om consumenten op een begrijpelijke manier correcte en objectieve informatie te geven rond groepsaankopen voor energie”, legt Steven hazenbosch, directeur van het revalidatiecentrum, uit. “De organisatie regelde in 2015 ook de tweede groepsaankoop voor zonnepanelen van de provincie Antwerpen onlangs. Volgens de afspraak moest iChoosr ook een goed doel kiezen om te steunen en tot onze grote tevredenheid viel hun oog op het revalidatiecentrum in Pulderbos. Het is mooi meegenomen voor ons, want we hadden nog geen zonnepanelen. Helemaal klimaatneutraal kunnen wij onmogelijk worden, met zo'n groot gebouw dat ook al verouderd is. We zijn bovendien een grootverbruiker van energie. Maar dit is een stap in de goeie richting. Wij liggen al midden in de natuur in een mooie groene omgeving. Deze veertig zonnepanelen maken het Revalidatiecentrum ineens nóg wat groener en duurzamer.”

De installatie van de veertig panelen gebeurde op het plat dak van het revalidatiecentrum. Dankzij het bijzondere cadeau kanPulderbos besparen op de jaarlijkse stroomkosten. “Concreet betekent dat voor ons dat we ongeveer twee weken volledig op zonne-energie kunnen functioneren”, zegt Steven hazenbosch. “Of we kunnen bij wijze van spreken met de veertig zonnepanelen onze afwaskeuken een jaar voorzien van de nodige stroom. En dat voor een periode van ongeveer 25 jaar.”

Frédéric Dumalin, senior relations manager bij iChoosr, heeft zelf een zoontje dat naar een gelijkaardig centrum als het Reva maar dan in Vlaams-Brabant gaat. “Op die manier zijn we bij het revalidatiecentrum van Pulderbos als goed doel gekomen”, legt Dumalin uit. Hij becijfert de schenking van veertig zonnepanelen als een gift die toch de 10.000 euro overschrijdt.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio