Ook honden smullen spaghetti op eerste hondenwandeling Cat-Alicious

Print

Spaghettifeest en hondenwandeling Cat-Alicious Zoersel. Foto: kma

Zoersel - Dankzij de zon, was het eerste wandelevent voor het goede doel van dierenoppasdienst Cat-Alicious in Halle-Zoersel een groot succes. 350 hondenliefhebbers kwamen er deelnemen aan de hondenwandeling. De opbrengst gaat naar The English Bulldog Resort. In parochiezaal Sint-Maarten was er een spaghettifeest, waar ook viervoeters een portie pasta met bolognaise geserveerd kregen.

Veel eigenaars van Engelse bulldogs kwamen meestappen uit sympathie voor The English Bulldog Resort uit Limburg. Omdat de Engelse bulldog vaak af te rekenen krijgt met rastypische kwaaltjes zoals naar binnen groeiende oogleden of ontstekingen aan de staart, hebben ze soms operaties nodig, maar niet alle eigenaars willen geld op tafel leggen voor die dierenartskosten. Met als gevolg dat veel Engelse bulldoggen gedumpt worden in het asiel eenmaal ze gezondheidsproblemen krijgen.

Op de wandeling die 7 kilometer lang was in zijn geheel, kwamen veel dierenliefhebbers met een groot hart voor sukkelaars. Zoals Annemie Willemen uit Nijlen, die via SHIN twee Spaanse honden adopteerde met een verlamming aan de achterpoten. Fenna kon ondanks haar handicap met een rolwagen bijna de volledige wandeling mee afleggen zoals een gezonde hond, en Nina kan dankzij acupunctuur opnieuw wat stappen. Zij deed de wandeling op haar eigen tempo en kon rusten in de buggy als ze wou. Fenna raakte lam na mishandeling, Nina na een ongeval. Sinds Fenna bij Annemie woont en opnieuw mobiel is dankzij haar rolwagen, is haar karakter helemaal veranderd. Van een bang vogeltje is ze nu de baas van de roedel geworden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio