Pieter Van Dyck wint 32ste Kastelenloop van Apso

250 atleten lopen door straten Zandhoven

Print

Kastelenloop Apso Foto: kma

Zandhoven - De 32ste Kastelenloop van Apso Zandhoven lokte 247 atleten aan de start. De lopers hadden geluk met het lenteweer. Thuisloper Pieter Van Dyck van Apso won knap met een tijd van 33:08 over de 10 kilometer.

Terwijl de 10 Miles van Antwerpen met 16 kilometer toch nog een beetje zwaarder is, zijn de tien kilometer van de Kastelenloop van Zandhoven voor veel atleten een goede generale repetitie. 247 sportievelingen uit alle leeftijdscategorieën verschenen aan de start. De organiserende atletiekclub Apso uit Zandhoven heeft een patent op goed weer, want nagenoeg alle edities - en zaterdag was het al de 32ste -  werden bij zonnig weer gelopen. 

Om 14u was er eerst een prestatieloop, met 7 jeugdige deelnemers aan de 1,6 kilometer en 15 deelnemers aan de 3.2 kilometer. Om 15u gaf schepen May Peeters (CD&V) in de Veldstraat het startschot voor de eigenlijke Kastelenloop van 10 kilometer. Bij de dames was Els Dierckx met haar 71 jaar de oudste, maar Frans Moorkens uit Halle-Zoersel dwong met zijn 83 lentes toch het meeste respect af. Dit Apso-lid ziet er op een leeftijd dat anderen sport vooral passief voor hun televisietoestel beleven, nog altijd even pezig en lenig uit. 

“Ik mik op een tijd van 1 uur en 20 minuten”, vertelt Frans, die 41 jaar lang scheidsrechter was bij de Belgische Voetbalbond.  

De uiteindelijk winnaar was Pieter Van Dyck, afkomstig uit Zandhoven, die op 33 minuten en 8 seconde finishte. Leuk voor Apso dat er zo’n kei van een atleet van eigen bodem, bovendien een lid van Apso zelf, de erelijst van 2016 aanvoert. Zijn broer Dries Van Dyck eindigde vijfde. 
Bij de vrouwen was Lieveke Luyckx uit Schoten de snelste in 41 minuten en 49 seconden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio