© mu

© mu

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Accijnsverhoging bezorgde VIN'Otaire uitzonderlijk druk najaar

Wijnboetiek blaast eerste kaarsje uit

VIN' Otaire, de wijnboetiek in het vroegere notariaat aan de Dokter August Sniedersstraat in Zandhoven, blaast alweer zijn eerste kaarsje uit.

Kristin Matthyssen

De tijd vliegt, want op 2 april 2015 zaten zaakvoerders Bram Drexeler en zijn echtgenote Kelly Verbergt nog volop in de stress voor de opening van hun wijnboetiek op een van de mooiste plekjes van Zandhoven-centrum.

Kelly blikt tevreden terug op dat eerste werkjaar in Zandhoven. "Enkele voorbeelden van de talrijke evenementen die onze klanten wisten te apprecieren: de avondmarkt Zandhoven 2015 waarbij we de marktgangers lieten proeven van een heerlijke Champagne, die je per fles aan winkelprijs kon kopen, De eerste editie van Halle Proeft 2015, waar we de toestroom aan onze stand serieus onderschat hadden en de rosé AIX rijkelijk vloeide, was een ander hoogtepunt. Onze recepties op vraag van bedrijven en verenigingen die plaatsvonden in de tuin van onze winkel, zijn een ander hoogtepunt. Denken we maar aan de Markant-afsluitreceptie en BNP Paribas, het netwerkevent voor professionelen. We waren nog geen 3 maanden bezig en we kenden een geweldige start. Ook workshops en tastings werden er georganiseerd: 3x gintasting, 2x whiskytasting, onze themadegustaties 1x per maand en zo konden we na een leuke zomer gaan denken aan de eerste opendeurdagen en de eindejaarsrush."

Zaterdag en zondag 10 en 11 oktober was de winkel te klein. "Had het te maken met de aankondiging van de accijnsverhoging door vadertje staat? Er werden al bestellingen geplaatst voor eindejaar en er werd duchtig over gespeculeerd, mensen kunnen nou eenmaal maar 1x hun geld uitgeven, Zowel horeca als particulieren bestormden de week voor 1 november onze winkel en de voorraad werd ingeslagen. Nu wetende, dat al deze wijnen toch reeds op geraakten tegen de feestdagen. Ook in de maand december was het leuk werken, elke zaterdag deden we openflesdagen met als kers op de taart: de foie gras tasting meets champagne in samenwerking met Nivo Finesse uit Zandhoven."

Kelly Drexeler: "Momenteel staat er 1 feit vast: daar waar de mensen tot voor kort dachten dat je in een wijnwinkel enkel maar dure wijnen kan kopen, heeft het mis. Maar we begrijpen dat mensen nog steeds denken dat er in de supermarkten beter koopjes te doen zijn. Weliswaar zonder te proeven en zonder uitleg. We proberen dit elan zolang mogelijk voort te doen, zonder uit te breiden, maar organisatorisch moesten we toch al een aanpassing doen. Door de vele horecazaken die reeds met ons samenwerken, waaronder ook enkele sterrenzaken, hebben wij sinds oktober een chauffeur die een hele donderdag voor ons levert. De stock moet serieus vergroot worden, en op dat vlak zullen we snel naar een magazijn of zoiets op zoek moeten gaan."

Op de 2de editie van Halle Proeft op vrijdag 17/06 wil VIN'Otaire iets spectaculairs doen, maar dat moet nog even geheim blijven. "Intussen zal Bram in mei ook zijn WSET cursus vervolmaken zodat hij de grote vraag naar cursussen kan inwilligen", vertelt Kelly.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio