Huur Chalet nu via gemeente

Chalet Pulderbos Foto: kma

Huur Chalet nu via gemeente

Print
Zandhoven - Door het ontbinden van de sportcommissies in de verschillende deelgemeenten, gaat de gemeente voortaan de verhuur van de Chalet in Pulderbos organiseren.

De sportcommissie van Pulderbosbaatte de chalet aan Dorp 12 sinds 1983 uit. Het is een populaire locatie voor privéfeestjes, maar ook het verenigingsleven maakt er graag gebruik van. Door de ontbinding van de sportcommissie moeten de reservaties nu in het gemeentehuis gebeuren. Verenigingen kunnen er activiteiten organiseren en politieke partijen mogen er hun vergaderingen of lezingen blijven houden, tot tevredenheid van Groen, N-VA en Vlaams Belang.

Gemeenteraadslid Geert Van Laer (N-VA) vond het reglement onvolledig, omdat niet vermeld staat dat één deur niet gebruikt mag worden omdat dan privégrond van De Zwarte Arend wordt betreden. Hij betreurt ook dat de gemeente in het reglement niet aan kandidaat-huurders vermeldt dat ook de tennisterreinen van De Zwarte Arend bijgehuurd kunnen worden. “Wij hebben niet de gewoonte om in gebruiksovereenkomsten reclame te maken”, reageerde burgemeester Luc Van Hove (CD&V). "We gaan er ook niet inzetten bij welke bakker de mensen best hun pistolets bestellen."

Toch vond Van Laer het reglement onvolledig en miste hij communicatie rond De Zwarte Arend. “Je kunt toch naar de website van De Zwarte Arend verwijzen?” vond Geert Van Laer. Daarom onthielden N-VA en Vlaams Belang zich bij de stemming over het reglement, de retributies keurden ze wel goed. (kma)

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio