© kma

Eden komt in halfuurtje ter wereld thuis op de zetel

Haar vorige bevalling duurde twaalf uur, maar Eden pakte iedereen op snelheid. De zoon van Bruno Van Orshoven en Kris Quanten kwam er in minder dan een half uur tijd, thuis op de zetel.

Kristin Matthyssen

Eden werd vrijdagmiddag thuis in De Bergen in Zandhoven geboren, maar op zijn identiteitskaart zal Turnhout als geboorteplaats staan, omdat de placenta daar in de verloskamer nog het ‘levenslicht’ zag. “Blijkbaar bepaalt die nageboorte de geboorteplaats”, zegt Bruno. “Spijtig, want Zandhoven was wel leuk geweest.”

Eden was uitgerekend voor 17 maart, maar vrijdag 11 maart kreeg Bruno om 12.10u een berichtje op zijn werk van Kris dat haar water gebroken was. “Ik had al een kwartiertje hevige krampen, maar omdat ik griep heb dacht ik dat het daarmee te maken had. Toen Bruno drie minuten na mijn sms arriveerde, zei ik hem meteen dat het precies persweeën waren. Normaal is Bruno heel rustig, nu werd hij toch wat ongemakkelijk”, lacht Kris. “Ik riep ook heel hard, want het deed enorm veel pijn.”

Bruno belde de vroedvrouw in het ziekenhuis in Turnhout, waar Kris werkt en zou bevallen, en verwittigde de ambulance. “Toen de ambulance van Malle arriveerde, was het schedeltje al zichtbaar. De ambulanciers hadden nog nooit een bevalling gedaan. Via de telefoon heeft de vroedvrouw heel rustig instructies gegeven. Tegen dat de MUG met een arts aan boord arriveerde, was het hoofdje van Eden er al uit.”

De baby werd geboren op de zetel. “Ik had nog gezegd tegen Bruno dat hij handdoeken moest halen, maar alles ging zo snel”, zegt Kris. Met zijn 3,470 kilo en 49 centimeter is Eden een flinke baas. Of hij naar voetballer Hazard werd genoemd? “Nee, naar mijn vroegere buurman in Pulle”, vertelt Bruno, “die enorm veel van de natuur en tuinen wist.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio