© pdr

Kortfilm Rose en titelnummer I'm Alive scoren nu ook in Roemenië en India

De kortfilm Rose van regisseur Ritchie Vermeire blijft het uitstekend doen. De film en de filmmuziek van Tommy Waters scoren nu zelfs in Roemenië en India.

Kristin Matthyssen

Tommy Waters uit Kieldrecht, de componist en zanger van het titelnummer I'm Alive van Rose, heeft liefst negen nominaties en twee prijzen in de wacht gesleept in het festivalcircuit. Op het Hollywood International Moving Pictures Film Festival won Rose in de categorie Music Video en in Roemenië op het 12 Month Film Festival pakte de kortfilm de hoofdprijs in de categorie Music Video. Recent was er nog een nominatie op het Frames Film Festival in India. De titelsong I'm Alive werd genomineerd samen met een nummer van Hooverphonic.

“Rose is dus een ongelooflijk schot in de roos”, reageert muzikant Tommy Waters. “Ook op Spotify begint er iets te bewegen en sinds vorige week kun je I'm Alive wereldwijd downloaden. Internationaal scoort mijn muziek heel hoog. Nu hopen dat de Vlaamse radiostations het nummer ook wat meer gaan draaien. Ik hoop dat de deuren opengaan als de singel gelanceerd is.”

Ook regisseur Ritchie Vermeire staat verstomd dat zijn kortfilm internationaal zo goed blijft scoren, met twaalf nominaties en drie keer een hoofdprijs. “Ik denk dat het thema over zeldzame ziektes universeel is en iedereen aanspreekt. Daarnaast hoorde ik dat Vlaamse films momenteel in het buitenland goed in de markt liggen. Rose heeft een Vlaamse uitstraling, met veel tekst en dialogen voor een kortfilm. En toch werkt het in het buitenland. In het binnenland heeft mijn kortfilm het dan weer moeilijker op festivals. Het is bizar: de film Kyra van Dilghesh Rojbeyani uit Wuustwezel, die mij geholpen heeft bij het draaien van Rose, heeft eigenlijk een veel internationalere uitstraling en scoorde dan weer sterk op Belgische festivals, maar minder in het buitenland.”

Vermeire koos voor de meisjesnaam Rose als hoofdpersonage omdat hij een Filipijns Cunina-kindje heeft dat die naam draagt.De verpleegkundeschool van Genk wil de kortfilm in haar lessen tonen, omdat het ook over stamceltransplantatie gaat. Het is nu afwachten hoe Rose onthaald gaat worden op 27 februari op het festival Kortgeknipt in Sint-Niklaas. Ritchie zoekt trouwens nog binnenlandse kortfilms voor het kortfilmfestival dat hij op 1 en 2 oktober in Kalmthout organiseert.

www.kortfilmfestivalkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio