© kma

Lauwereys geeft fakkel door aan zonen

Marc Lauwereys (56) van het gelijknamig bedrijf in Pulderbos, gespecialiseerd in het snoeien en vellen van bomen en de verhuur van hoogwerkers, heeft zijn zaak overgegeven aan zonen Steven en Tom.

Kristin Matthyssen

Lauwereys is een klinkende naam in Pulderbos. Marc nam het bedrijf destijds over van Frans De Schutter. “Toen maakten we nog deel uit van de Group Maes. Ik heb me daar uitgekocht en in 1999 zijn we naar de voormalige bedrijfsgebouwen van Mazda De Cnodder op de Molenheide in Pulderbos verhuisd.”

Momenteel werken er tien mensen bij Lauwereys, elf met vader Marc erbij. Hij vond het tijd om zijn 'kindje' nu in handen te geven van zijn échte kinderen. Zoon Steven (28) werkt al acht jaar in de firma en in november trad ook zoon Tom (27) toe. Zijn vriendin Eline De Roover, tot voor kort een bekende wielrenster, is de klantenverantwoordelijke. Dochter Wendy (31) heeft een andere leuke baan en had niet meteen interesse om ook in het familiebedrijf te komen werken.

“Ik vond het tijd voor iets nieuws voor mezelf”, zegt Marc Lauwereys die sinds enkele jaren de smaak van het kanovaren te pakken heeft gekregen bij de Koninklijke Kanoclub Lier en al in Zweden ging peddelen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Steven en Tom mij goed gaan opvolgen.”

Lauwereys verhuurt hoogwerkers van 12 tot 50 meter hoog, met personeel. Zowel particulieren, gemeenten als bedrijven behoren tot hun klantenkring. Zo waren ze al op de Champs-Élysées in Parijs aan de slag. De bomen in de Zoo van Antwerpen, Planckendael en de Plantentuin van Meise werden al deskundig gesnoeid en verzorgd door Lauwereys.

“Een jaarlijks hoogtepunt is het ringen van de ooievaars in Planckendael, waarvoor onze hoogwerker wordt ingezet. We moeten ook geregeld katten uit bomen redden en werden ook al opgeroepen door een valkenier die zijn buizerd niet meer naar beneden kreeg. Een job met veel variatie dus”, lacht Steven.

Het snoeihout wordt vaak gebruikt voor groene stroom.

(kma)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio