Top Interieur gaat zaterdag 30 januari om 13u weer open

Schade van 'tsunami' loopt in de miljoenen euro's

Print

Pieter Sintobin aan de roltrappen, die al gedeeltelijk hersteld werden. Foto: kma

Zandhoven - Bij Top Interieur in Massenhoven wordt met man en macht gewerkt om de winkel zo snel mogelijk weer open te krijgen na de zware waterschade van donderdag en vrijdag. De zaakvoerders mikken op zaterdag om 13u. Wijzigt er toch nog iets last-minute, dan wordt dit zeker op de website gecommuniceerd.

"Na de ramp van vorige week vrijdag waarbij een aanzienlijk deel van de winkel onder water liep, waren we dit weekend met man en macht in de weer met het opmeten van de schade en de opruimingswerken. Ondertussen kunnen we het hele gebeuren wat nuanceren. Uiteraard was het een ramp, maar enkele conceptuele beslissingen in de constructie van de inrichting zorgen ervoor dat we vrij snel terug open zullen kunnen gaan", zeggen Pieter Sintobin en Erik Doets. "De brandweer heeft ook het licht op groen gezet. Er is voldoende bluswater voorradig, maar voorlopig stroomt er geen water meer door de buizen van onze sprinklerinstallatie."

Op tweede kerstdag ging het eerste deel van de vernieuwde winkel van Top Interieur open. Momenteel waren enkel de eerste 13.000 vierkante meter van de in totaal 22.000 vierkante meter showroom geopend tot vorige week het noodlot toesloeg. In de nacht van 21 op 22 januari brak op de tweede verdieping een koppeling van de sprinklerleiding. Hoe dat precies kon gebeuren, moet nog onderzocht worden. Maar de gevolgen waren rampzalig.Het water stond ongeveer een halve centimeter hoog.

"Dankzij het snelle ingrijpen van de brandweer, de mensen van aannemer Cordeel en onze medewerkers konden we het water vrij snel weg krijgen", zegt Sintobin. Over de precieze schade willen ze liever nog geen uitspraken doen. "We willen de experten niet voor de voeten lopen, maar het gaat over enkele miljoenen euro's. Toch kunnen we alles al beter relativeren dan vrijdag het geval was."

Naast Top Interieur hebben ook de aannemer en onderaannemers schade geleden van dit voorval. Er is ook schade aan de technieken zoals elektriciteit, roltrappen en liften.

Ondanks de media-aandacht die de waterramp kreeg, kwamen er maandag toch weer klanten aangereden. "Wat is er hier gebeurd? Oei, erg voor die mensen, ik wou juist een bank komen kiezen", zegt een vrouw.

Top Interieur benadrukt nog eens dat de overlast voor de klanten tot een strikt minimum herleid zal worden en er geen schade is aan de voorraad van de klanten. Deze worden gestockeerd op een andere locatie en die zullen de komende dagen kunnen beleverd worden zoals afgesproken.

De volledige winkel gaat in de loop van maart open, rekening houdend met de tegenslag van vorige week.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio