Paul Baeten getuigt nog eens waarom het nooit meer oorlog mag worden

Paul Baeten getuigt over kampverleden. Foto: Frans Sluyts

Paul Baeten getuigt nog eens waarom het nooit meer oorlog mag worden

Print
Zandhoven - Op dinsdag 10 november gaf Paul Baeten een indrukwekkende lezing over zijn leven in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wie er toen niet kon bij zijn, krijgt op 4 februari een tweede kans.

De intussen 90-jarige verzetsstrijder werd in Lier geboren, maar woont al vele jaren in Zandhoven. Het is zijn wens om aan zo veel mogelijk mensen te vertellen wat hij meemaakte in de concentratiekampen. Allemaal in de hoop dat we dit nooit vergeten en nooit meer moeten meemaken.

Paul Baeten werd geboren op 23 maart 1926 in Lier. Toen de tweede wereldoorlog uitbrak, sloot hij zich samen met enkele inwoners van Lier aan bij de verzetsgroep ‘De Witte Brigade Fidelio’. Zij verzetten zich tegen nazi-Duitsland door sluikpers uit te delen en de koerierdiensten te helpen. Op 15 oktober 1943 sloeg het noodlot toe… Paul werd opgepakt en naar het concentratiekamp Esterwegen gevoerd. Later zat hij nog in Gross-Strehlitz, Gross-Rosen, Dora-Mittebau en Nordhausen.

Kon je er niet bij zijn op 10 november? Dan krijg je nu een tweede kans. Op vraag van de cultuurdienst doet Paul zijn getuigenis nog eens over.

Waar en wanneer? Donderdag 4 februari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

De lezing is gratis. Inschrijven kan bij Els Vervoort: 03-410 16 43 of uitleen@zandhoven.be.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio