© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Louis Wouters: al 70 jaar muzikant in hart en nieren

In het gemeentehuis van Zandhoven werd zaterdag Louis Wouters uit Pulle gevierd. Hij is al 70 jaar muzikant en zat 35 jaar in het bestuur van koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden, waarvan 12 jaar als secretaris en 16 jaar als voorzitter. Redenen genoeg voor de harmonie om Louis, die nog steeds euphonium speelt bij De Verenigde Vrienden, de titel van erevoorzitter te geven.

Kristin Matthyssen

Wouters begon een instrument te bespelen in het jaar dat hij elf werd. Eerst klarinet, maar na een sleutelbeenbreuk schakelde hij over op cornet. Sinds 1962 speelt hij euphonium of tuba.

De gemeente liet een mooi tinnen beeldje van een tubaspeler maken in Nederland. Louis Wouters komt nog minstens één keer per week repeteren met de harmonie. "En thuis oefen ik ook nog veel", vertelt hij. "Ik heb het grote geluk dat mijn vrouw Paula Sels altijd graag is meegegaan en dat nog steeds doet. Ze komt graag onder de mensen en Paula hoort ook graag harmoniemuziek. Want als je geen steun krijgt van je vrouw, houd je dit niet zo lang vol."

Louis Wouters heeft verrassend genoeg geen lievelingsnummer. "Alle muziek is mooi, zolang je maar samen kan spelen", zegt de nieuwe erevoorzitter.

Ook Louis' vader was muzikant, en zijn zoon Patrick heeft de microbe overgeërfd. Toen De Verenigde Vrienden in het gemeentehuis een huldenummer voor Louis brachten, kon hij het niet laten om zijn instrument vast te nemen en zelf mee te doen. Nadien werd er nog "uit de klak" gemusiceerd, zoals schepen Rudi Willems, die zelf ook in de harmonie actief is, het improviserend musiceren omschreef.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio