Alle schoolkinderen kennen 'Rudi Bus'

Rudi Reypens Foto: kma

Alle schoolkinderen kennen 'Rudi Bus'

Print
Zandhoven - De gemeente Zandhoven zette vrijdagavond haar trouwe medewerkers in de bloemen. Rudi Reypens (59), beter bekend als 'Rudi Bus', heeft al veertig dienstjaren op zijn teller.

Het gemeentebestuur nodigde vrijdag zijn personeelsleden en hun partners uit op een feest in De Populier. Na de soep werden de nieuwkomers verwelkomd en mochten de 'jubilarissen' naar voor komen.

Rudi Reypens was met veertig dienstjaren gisteren de man die al het langste in dienst is. Hij begon op zijn negentiende bij de gemeente en is veertig jaar later nog steeds op post. “Mijn vader Marcel werkte als conducteur bij de gemeente Zandhoven”, vertelt Rudi Reypens. “Toen was er nog geen sprake van een fusiegemeente. In mijn beginjaren werkten wij met een stuk of zes personen. We maaiden het gras, poetsten de straten en hielden de parken schoon. Nadien kwamen er meer en meer machines. Ik leerde met de kraan en de camion rijden.”

Sinds 25 jaar is Rudi de vaste chauffeur van de schoolbus in Zandhoven. Zijn collega André neemt Massenhoven voor zijn rekening. De twee zorgen ook voor het vervoer naar kinderopvang Stekelbees en rijden de kinderen naar Grabbelpasactiviteiten. Als Rudi niet rijdt, doet hij klusjes op school. 'Rudi Bus' is vaak een van de eerste woordjes die de 2,5-jarige instappers van de kleuterschool kennen. “Ik doe mijn werk nog altijd met volle goesting. Met veertig dienstjaren hangt mijn pensioen in de lucht, maar ik sta er nog niet om te springen. Elke dag is anders. Tegenwoordig vervoer ik al kinderen van ouders die ook nog bij mij op de bus hebben gezeten. 'Kent ge mij niet meer Rudi?', vragen ze mij soms.”

Ook Rita Daemen (25 jaar dienst), Marina Croonen (30), Giovanni Cornelis (30), Staf Verboven (30), Chris Van Beek (30), Ingrid Verlinden (30) en Lieve De Beuckeleer (35) werden in de bloemen gezet. Lea Nauwelaers, Elmo Rodyns, Marita Van De Schoor en Ann Van De Peer mogen van hun verdiend pensioen gaan genieten.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio