© wf

© wf

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Saudi-Arabië vindt bondscoach in... Massenhoven

Yves Heremans, trainer van K Massenhoven VC, wordt bondscoach van het nationaal futsalteam van Saoedi-Arabië.

Kristin Matthyssen

Heremans, die in Edegem woont, overdonderde zijn club een beetje met het nieuws. Hij tekende pas vorige woensdag en vertrekt deze woensdag al naar Saudi-Arabië.

Heremans promoveerde het voorbije seizoen via de eindronde naar derde provinciale met Massenhoven. Momenteel staat de club laatste in het klassement. “We zijn geschrokken toen hij het nieuws bracht”, reageert voorzitter Guido Van de Velde van K Massenhoven VC. “Maar we begrijpen dat Yves deze unieke kans niet kan laten liggen. Wij kunnen hem bij Massenhoven nooit betalen wat die Saudi’s betalen. Hij heeft op 24 uren tijd moeten beslissen. Wij betreuren zijn vertrek. Het kwam onverwacht, want we hadden al wat gesprekken over de toekomst lopen. Maar wij wensen hem succes in Saudi-Arabië. Yves Heremans heeft veel kwaliteiten als trainer. Hij heeft inzicht. Naar het schijnt moet hij de ploeg daar nog helemaal structuur geven en opbouwen. Volgens mij kan Yves dat.”

In Massenhoven neemt de hulptrainer nu de plaats van Heremans – die normaal dinsdag nog wel training komt geven – in.

Guido Van de Velde grapte al dat als het nationaal futsalteam van Saoedi-Arabië nog een voorzitter zoekt, ze niet bij hem moeten komen aankloppen, want hij durft niet vliegen.

Yves Heremans heeft een contract voor anderhalf jaar getekend als bondscoach, dat nog verlengd kan worden. Voorheen trainde hij ook al Zandhoven.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Sport

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio