Wensballon in nieuwjaarsnacht verwondt pony

het been van de pony Foto: gva

Wensballon in nieuwjaarsnacht verwondt pony

Print
Zandhoven - Een wensballon in de nieuwjaarsnacht heeft een pony op een wei in Massenhoven verwond. Het dier moet mogelijk ingeslapen worden. De eigenares hoopt dat de politie de 'oplater' kan identificeren.

Wensballonnen zijn verboden in de gemeente Zandhoven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld voor vuurwerk, is er bij de gemeente in geen enkel geval een vergunning te verkrijgen voor het oplaten van wensballonnen. Toch landde er op oudejaarsnacht een wensballon in een paardenweide in Massenhoven, met veel onheil tot gevolg.

Eigenares V. houdt in het belang van het politieonderzoek de exacte locatie liever geheim. "De politie heeft me gevraagd om de resten van de wensballon te bewaren en zal aan de hand van de windrichting en getuigenissen de eventuele dader proberen te identificeren. Al besef ik dat het enorm moeilijk gaat zijn."

V.'s paardjes staan buiten op de wei. "Met al het vuurwerk heb ik sowieso de gewoonte om op oudejaarsnacht naar de paardenwei te gaan. Al een geluk dat ik die reflex had, anders waren de gevolgen nog erger geweest. Om 23.30u wou ik mijn dieren nog wat hooi gaan geven zodat ze afleiding hadden tegen dat het vuurwerk zou losbarsten. Ik zag achter mijn stal precies een lichtpunt naar beneden komen. Het leek alsof er een kinderanorak lag, maar het bleek om zo'n wensballon te gaan. Het vlammetje had mijn hooinetten al in brand gestoken. Gelukkig staan er regentonnen en kon ik meteen alles blussen, anders was mijn hele stal in brand gevlogen."

V's meest schichtige pony schrok en vloog door de draad. Het tienjarig dier verwondde zich aan zijn been en buik. "Aan de buik is het een vleeswonde, maar aan zijn been is de blessure veel erger en werd de pees geraakt. Mijn dierenarts is direct gekomen en heeft de wonde verbonden. Mogelijk moet de rijpony naar de dierenkliniek. Misschien moet ik hem laten inslapen. Hij was in de oudejaarsnacht zo gestresseerd door de adrenaline dat de dierenarts het niet verantwoord vond om hem helemaal te laten verdoven voor een volledig onderzoek. Mogelijk had zijn hart het dan begeven."

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio