© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© kevin verboven

1 / 9

Pre-opening Top Interieur vond zaterdag plaats

Grootste meubelwinkel van het land ligt nu in Massenhoven

In amper zes maanden tijd een oud winkelgebouw slopen en op dezelfde plaats de grootste meubelwinkel van het land bouwen en openen: wat op 'mission impossible' leek is Top Interieur in Massenhoven dan toch gelukt. Zaterdag vond de pre-opening plaats.

Kristin Matthyssen

Meubelzaak Top Interieur wou van de heraanleg van de N14 gebruikmaken om meteen zijn oude winkelpand te vervangen door een groter en beter dat klaar is voor de 21ste eeuw. “Groter” is een understatement, want Top Interieur is nu met 45.000 vierkante meter de grootste meubelwinkel van heel België geworden. Ter vergelijking:het Wijnegem Shopping Center is ook 45.000 vierkante meter groot, maar dan de zonder magazijnen.

Zaterdag ging 12.000 vierkante meter open, eind februari volgen nog het restaurant met de keukenafdeling zodat maart de officiële openingsmaand met acties wordt. Bij de pre-opening zaterdag bleef het vrij rustig, temeer omdat Top Interieur niet veel ruchtbaarheid had gegeven aan de opening.

“We willen eerst alle kinderziektes eruit hebben”, vertellen zaakvoerders Pieter Sintobin en Erik Doets, die hun hoofdaannemer Cordeel erkentelijk zijn dat hij in het huzarenstuk gelukt is op zo’n korte tijd. “De jongste weken waren hier dagelijks 250 à 300 bouwvakkers aan de slag”, vertelt Sintobin. “Alle stijlen van meubelen zijn al vertegenwoordigd, van landelijk tot modern en design. De komende weken zal het aanbod verder en verder uitbreiden. Binnen drie weken gaat ook het glazen deel open.”

Top Interieur is meteen het eerste gebouw in Groot-Zandhoven met roltrappen. Het gaat om doorzichtige zodat je het mechanisme kan zien. Er is ook een grote lift in een centrale vide.

Eind februari opent het familierestaurant. “Het zal apart toegankelijk zijn”, vertelt Doets. “’s Morgens kunnen mensen er al terecht voor een ontbijt, ’s middags kunnen de lunchers er iets eten en ’s avonds willen we openblijven tot 22 of 23u. We mikken op courante Belgische gerechten aan democratische prijzen. Geen buffetrestaurant, maar met een kaart, een beetje vergelijkbaar met de restaurants in het Wijnegem Shopping Center. Het restaurant krijgt een eigen naam.”

Er komt een keukenafdeling van 2.000 vierkante meter, met een showcookinggedeelte, want de interieurwinkel van de toekomst is volgens Doets en Sintobin een belevingswinkel. Overal is er gratis WIFI, wat voor 45.000 vierkante meter al een investering op zich is. Er komt een veilige afgesloten kinderspeelruimte. Naast 2.000 vierkante meter woonaccessoires, is er ook een afdeling van 1.000 vierkante meter met maatkasten. “Omdat we voelen dat de huizen kleiner worden en mensen ze functioneler willen invullen”, vertelt Sintobin. “Maatkasten vormen een groeigroep, net als slaapcomfort. Mensen hebben vaker rugproblemen.”

Ook voor de rest van de meubels blijft maatwerk het handelsmerk van Top Interieur. Motieven en stoffen zijn bijna altijd aanpasbaar.Door de uitbreiding, komen er in 2016 zo’n veertig arbeidsplaatsen bij, van chauffeurs tot verkopers, administratieve krachten en restaurantmedewerkers. “We verdubbelen ons personeelsbestand. Qua parkeerplaatsen zullen we over een 900-tal beschikken.”

Top Interieur wil de gemeente nog bedanken voor het constructief meedenken.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio