N-VA wil meer overleg bij heraanleg N14 fase 3

Nu fase 2 van de heraanleg van de N14 achter de rug is, wil N-VA een commissie met vertegenwoordigers uit alle geledingen om de fase 3 (van brug van Massenhoven tot Kempens Kiekekot Viersel) al voor te bereiden.

Kristin Matthyssen

"We merken dat er in fase 2 kemels zijn gebeurd bij de opritten en parkings", zegt gemeenteraadslid Pieter Helsen (N-VA), die zelf op de gewestweg woont. "Mochten middenstanders en mensen met een frisse blik uit verschillende geledingen van de inwoners betrokken zijn geweest bij de plannen, dan hadden deze blunders voorkomen kunnen worden. We moeten ervoor zorgen dat dit in de fase 3 niet meer gebeurt."

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) en schepen Rudy Willems (CD&V) is er twaalf jaar intensieve voorbereiding en overleg geweest, waarbij de handelaars altijd betrokken waren. "Wij ervaren dat de inwoners tevreden zijn over de omleidingen, wegwijzers en communicatie bij de uitvoering. Het enige dat wrevel oproept, zijn de parkings en opritten, maar hiervoor hanteert het AWV een dienstnota van een Vlaamse N-VA-minister waarvan niet wordt afgeweken."

Dat laatste vond Pieter Helsen een flauwe sneer. Hij blijft erbij dat de gemeente door druk te zetten toch nog details had kunnen bijschaven. Volgens de burgemeester is een adviesraad overbodig, omdat er al een wettelijke gemeentelijke begeleidingscommissie bestaat waarin alle geledingen vertegenwoordigd zijn. (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio