© mu

© mu

© MU

1/3

Leegverkoop Top Up Store-tent begint dit weekend

Nieuwe Top Interieur opent op 26 december

Kolossaal. Een ander woord is er niet voor de nieuwbouw die meubelzaak Top Interieur op de Liersebaan in Massenhoven optrekt.

Dit weekend start de uitverkoop van de Top Up Store in de tent naast de nieuwbouw, want de nieuwe winkel opent al op 26 december.

In amper enkele maanden tijd werd het oude pand op de Liersebaan in Massenhoven afgebroken en verrees er een nieuwbouw die volgens sommigen "groter dan de Ikea" is. "Dat weet ik niet exact", zegt Els Van Herck van Top Interieur. "Maar ik denk wel dat we met 22.000 vierkante meter toonzaal (tegenover 13.000 vierkante meter vroeger) de grootste meubelwinkel in de Kempen worden."

Vanaf dit weekend start de leegverkoop van de Top Up Store in de tent tussen de nieuwbouw en tuincenter Rijmenants. Er worden kortingen van 30 procent gegeven die nog kunnen oplopen, vermits de tent tegen 26 december uitverkocht moet zijn. Op tweede kerstdag gaat de nieuwe winkel namelijk open, zoals ook op het bord tegen de rijbaan vermeld staat. Wie de bouwwerf er nu ziet bijliggen, kan moeilijk geloven dat hier volgende maand al gewinkeld kan worden.

"Enkel het linkerdeel wordt geopend, achter de gesloten gevel waar de letters deze week al op werden aangebracht. Binnen zijn we daar al volop met de afwerking en inrichting bezig. Hier komen de verdiepingen Wonen en Slapen. In het 'glazen' gedeelte komt op de gelijkvloerse verdieping een shop met kleine artikelen en een parking. Op de eerste verdieping van het glazen gedeelte komt ook nog een woonafdeling, en op de tweede verdieping een restaurant met daarachter een afdeling keukens. Die opening staat gepland in het voorjaar van 2016. Ook de magazijnen worden in Massenhoven gecentraliseerd", zegt Van Herck.

Meubelzaak Top Interieur gaat voortaan dus ook keukens verkopen. "In onze winkel in Izegem doen wij dat niet, maar in Brussel hebben wij al een kleinere winkel onder een andere bedrijfsnaam waar wij al keukens verkopen. De knowhow is er dus al."

Top Interieur broedde al langer op een nieuwbouw. Het vorige gebouw dateerde van 1989, het oudste deel was zelfs van eind jaren 70. De zaakvoerders kozen niet enkel voor een uitbreiding, maar wilden ook een energiezuiniger gebouw. Door de heraanleg van de N14 zouden ze sowieso met een omzetverlies gezeten hebben. Daarom namen ze de bluts met de buil en bekeken de werken als een opportuniteit.

De aannemer werd wel een zeer strakke planning opgelegd. Zo werd de afbraak en nieuwbouw in amper acht maanden tijd gerealiseerd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio