Nieuwe inwoners onthaald in gemeentehuis

Print

Ilse en haar Oostenrijkse man (linkerkant tafel) met de rest van de nieuwe Pulderbossenaars. Foto: kma

Zandhoven - Een honderdtal nieuwe inwoners kreeg zondag ontbijt en een ronleiding langs alle diensten in het gemeentehuis van Zandhoven. Ze leerden er ook de verenigingen kennen.

Veel jonge mensen kwamen in 2015 in Zandhoven wonen. Zo zagen we aan de tafel van Pulderbos onder meer Sunita en Joris uit Halle-Zoersel, die een stek in Pulderbos vonden, en Clara en Pieter uit Merksem. Ook Ilse, die opgroeide in Zandhoven, keerde terug naar haar roots. Tijdens een reis door Zuid-Amerika leerde ze Oostenrijker Thomas Fekete kennen. Het koppel heeft drie kinderen van 6, 5 en 2 jaar oud, die in het Duits en het Nederlands werden opgevoed. De voorbije jaren woonden ze in Oostenrijk. "Maar we waren op zoek naar meer ruimte en verlegden onze zoektocht ook naar Vlaanderen", vertelt Ilse. "Onze familie zag een interessant huis in de Lindenlaan. We hebben ons huis gekocht op basis van een webcambezoek en zijn er heel blij mee", lacht Ilse. "Ook de Klaproosschool doet veel moeite om onze kinderen in te burgeren. Ze voelen zich er al goed thuis."

De nieuwkomers kregen nog een rondleiding. Sommigen waren eerst wat ongerust toen ze de politie-aanwezigheid zagen en koppelden dit aan de terreurdreiging, maar de politie zone Zara stelt traditioneel zijn diensten voor tijdens de onthaaldag voor nieuwe inwoners, dus dat was niets abnormaals.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio