Nieuwe pastoor Alvi zegent voor de eerste maal Zandhovense dieren

In Zandhoven lokte de traditionele Sint-Hubertusviering met de dierenzegening zo'n 130 paarden en enkele honden. De nieuwe uit Colombia afkomstige priester Alvi sprak in het Nederlands een dankode uit aan de dieren en wijdde voor de allereerste keer de viervoeters op de jumpingpiste aan de Populier.
Print

"In Colombia bestaat dit gebruik ook, maar dan in de zomer. En in Spanje houden ze in januari dierenzegeningen bij het feest van Sint-Antonius", vertelt pastoor Alvi. Met 130 paarden was de opkomst kleiner dan andere jaren, maar er waren enkele paardenwedstrijden in de streek bezig. Imposant was een zesspan met zware trekpaarden.

De burgemeester verwelkomde alle deelnemers na de optocht door het dorp met een speech waarin hij zijn eigen varianten gaf op spreekwoorden met het woord 'paard'. De deelnemers kregen als aandenken van de gemeente een aftrekker met ingebouwd mini-zaklampje, zakmes en mini-kompas. Misschien handig om weer thuis te geraken, want ondanks de zachte temperaturen waren er toch weer wat flessen jenever meegereisd in de koetsen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio