© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 11
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vintagebar op adembenemende locatie Oude Gistfabriek

Vintageclub Cocooze opende zondagnamiddag op het gelijkvloers van de Oude Gistfabriek in Wijnegem een pop-up winterbar. Elke zondag kan 14 tot 22u kan u er terecht voor kunst en cocooning tussen de authentieke, ambachtelijke producten.

Kristin Matthyssen

Vintagebar Cocooze is veel meer dan een horecagegeven. Het is veeleer een concept. Naast de pop-up-bar is het ook een kunstgalerij. Zo was er gisteren een expo van Brants Boards, kon je er handgeschepte vilten producten, handgemaakte juwelen en unieke sjaaltjes bewonderen en kopen.

“In principe is Cocooze een bar voor de leden van onze vintageclub, maar we zijn heel laagdrempelig”, legt mede-initiatiefnemer Didier Van den Bempt (29) uit Halle (Zoersel) uit. Samen met zijn dorpsgenoot Patrick De Feyter (29) en diens partner Evelien Smet (27) uit Oelegem zijn ze burgemeester Ivo Wynants van Wijnegem dankbaar dat ze hun project mogen ontplooien op de ronduit adembenemende locatie van De Oude Gistfabriek naast het Albertkanaal.

“Cocooze staat voor ‘cosy’ en ‘cocoonen’. Ons hoofddoel is om mensen samen te brengen”, legt Evelien Smet uit. “Facebook is leuk, maar je voelt tegelijk een groeiende nood aan menselijk contact en gezelligheid ‘naast de stoof’ zoals vroeger. Naast onze galerij, willen wij in onze vintagebar ook stand-up comedy en jazz-triootjes brengen. Er is een klein podium, dus het kan. We willen een brug vormen tussen creatievelingen en cocooners.”

Cocooze ademt authenticiteit. Het interieur is afkomstig van antiquair Hispantics die een opslagruimte heeft in de Oude Gistfabriek. Achter de bar wordt resoluut de kaart van regionale authentieke streekproducten getrokken. Patrick De Feyter staat in Halle bekend als de brouwer van de Halse Tuimelaar, het streekbier dat al in de negentiende eeuw door zijn voorvaderen gebrouwen werd in Halle. “Maar we schenken ook andere op fles gegiste bieren en lekkere bionades”, vertelt Evelien. "Hier staat ook altijd een verse pot soep klaar en kaas- en vleesplanken met lokale producten."

Het Cocooze-concept sloeg zondag aan, want het was de hele dag gezellig druk naast het kanaal. Volgende zondag tussen 14 en 22u kan u er opnieuw terecht. Wie interesse heeft om te exposeren, kan altijd mailen naar info@cocooze.be.

www.cocooze.be

Vastgoed

Jobs in de regio