Leerkrachten worden webmaster van website school

nieuwe website 't Zandhofje Foto: nieuwe website 't Zandhofje

Leerkrachten worden webmaster van website school

Print
Zandhoven - Het bureau Kingsberry heeft een gebruiksvriendelijke nieuwe website ontwikkeld voor leefschool 't Zandhofje in Zandhoven.

Leefschool ’t Zandhofje uit Zandhoven beleeft een spectaculair jaar. Niet alleen  verhuizen de leerlingen deze herfst naar een gloednieuw gebouw, de school vernieuwt zich ook online. Kingsberry ontwikkelde een moderne, mobielvriendelijke en seo-geoptimaliseerde website met een eenvoudig content management systeem waardoor leerkrachten de site zelf kunnen onderhouden. 

 

www.leefschoolzandhofje.be combineert een moderne look met het comfort van een vlot navigeerbare en een ‘responsive’ website. De site wordt hét portaal voor ouders en kinderen om belangrijke informatie over de school te verkrijgen, op de hoogte te blijven van het meest recente nieuws en om deel te nemen aan activiteiten van de school. 

 

Kingsberry gaf de leerkrachten van de school een korte opleiding zodat ze de website zelf kunnen aanpassen. Sam Dierckx: “Zo’n website moet leven. Met regelmatige nieuwsberichten, foto’s en agenda up-dates zorg je dat mensen goesting krijgen om naar de website te surfen. Bedoeling is dan ook dat de leerkrachten zelf op een eenvoudige manier nieuwsberichten, foto’s en evenementen kunnen toevoegen. We gebruiken hiervoor een open source "content management systeem" dat wereldwijd zeer populair is en continu verder wordt ontwikkeld.  Het werkt zonder licentiekost, is laagdrempelig in gebruik en goed doorzoekbaar door Google, belangrijk als je wilt dat je informatie gevonden wordt op het internet. De ploeg van het Zandhofje is er na onze website opleiding volop ingevlogen."   

 

Met een moderne website slinkt de papierberg voor elke school want communicatie gebeurt meer en meer online. Maar scholen verbeteren hun website voornamelijk om tegemoet te komen aan de behoefte van ouders en toekomstige ouders om zich online te informeren over de activiteiten, de visie en de projecten van de school. Een aantrekkelijke digitale schoolpoort is daarom een echte must.

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio