Klas uit Kontich wint via uw krant concert van Kapitein Winokio

Print

Kapitein Winokio komt naar Altena Foto: jvdp

Kontich - De klas 1 D van Juf Anne van de vrije lagere school Altena heeft de Eerste Klasjes-wedstrijd van uw krant gewonnen. Kapitein Winokio komt dus naar Kontich voor een gratis knalconcert!

Nooit eerder werd er zo luid gejuicht in deze grote parkschool in Kontich. Directeur Katrien Roggen van de vrije basisschool Altena is fan van Kapitein Winokio. “Wij sturen ieder jaar foto’s in voor de eerste klasjes van Gazet van Antwerpen, maar de vorige jaren wist ik niet eens dat er een wedstrijd aan verbonden was. Kapitein Winokio winnen vond ik zo leuk, dat ik voor de allereerste keer Facebook heb ingeschakeld om alle ouders te laten stemmen.”

Altena telt vier eerste klasjes. Om hun kansen te verhogen, beslisten ze om met iedereen op één klas te stemmen. “Via eerlijk lotje-trek bepaalden we dat alle stemmen van de Altena-ouders en sympathisanten naar klas 1 D van juf Anne Reyniers zouden gaan. Vorige vrijdag kregen we een mail dat we voorlopig op de eerste plaats stonden. Maar we wisten niet hoe groot onze voorsprong was, daarom heb ik een nieuwe oproep gedaan om te stemmen. Je kon maar één keer vanaf één IP-adres stemmen. Alle middelen waren goed: ik ben zelfs nog met de computer van mijn buren gaan stemmen”, bekent de directeur.
Omdat alle ouders hebben meegeholpen, hoopt de school dat Kapitein Winokio een optreden voor alle klassen van de lagere school gaat geven, en als het kan misschien zelfs nog voor de kleuterschool erbij.
“We hebben een eigen toneelzaal met zeer goede akoestiek. En stel dat de Kapitein pas in de lente komt, dan kunnen we het optreden in openlucht laten doorgaan”, vertelt Katrien Roggen.

De vrije lagere school van Altena telt 391 leerlingen, de kleuterschool 235 kindjes. De Kaptein mag dus op een talrijk én enthousiast publiek rekenen, want verschillende kinderen uit de eerste klasjes van juffen Anne, An, Ellen, de twee Carolines, Eefje en Viv kennen al liedjes van Kapitein Winokio of zagen hem zelfs al live spelen.
“Mijn lievelingsnummer is Jan de Mosselman”, zegt Emiel. Lupe houdt van Eitje Ontbijtje en Jasper zingt graag Het Mamalied mee. De Kapitein weet dus al aan welke aanvragen voor bisnummers hij zich mag verwachten.

Acht jaar geleden won de Altena-school ook al eens een make-over voor haar refter via Libelle.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio