Eerste Albintra-FAKRO Classic trekt meteen 400 fietsers

Albintra-FAKRO Classic, de crew helpers in Broechem bij de start. Foto: kma

Eerste Albintra-FAKRO Classic trekt meteen 400 fietsers

Print
Zandhoven / Ranst - De eerste Albintra-FAKRO Classic ten voordele van het Revalidatiecentrum Pulderbos lokte zondag ruim vierhonderd sportievelingen naar de Bistweg in Broechem.

Albintra, invoerder-verdeler in België en in het Groothertogdom Luxemburg van bouwspecialiteiten, en FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, organiseerden op 6 september samen de allereerste editie van de Albintra-FAKRO Classic.

 Dit wielerevent met twee ritten, een van 60 km en een van 100 km, had als vertrek- en eindpunt de kantoren en magazijnen van Albintra in Broechem.  Van daaruit ging het door het mooie Kempense landschap langs Zandhoven, Pulderbos en zelfs een stukje Nederland helemaal tot in Meer om van daaruit terug te keren via Sint-Lenaarts, Westmalle en Sint-Antonius.

“Naast onze economische activiteiten is het voor ons belangrijk om ook sociaal onze verantwoordelijkheid te nemen” zegt ir. Thierry Raets, CEO van Albintra. Een medewerkster van Albintra kent een moeder van een kindje dat plots ziek is geworden en nu nog geregeld naar het Revalidatiecentrum van Pulderbos moet. Een dochter van een van de zaakvoerders van Albintra werkt in het UZA en was ook vol lof over het goede werk dat dagelijks in het Reva in Pulderbos wordt verricht. "Vandaar dat we niet lang moesten nadenken over ons goed doel." zegt Raets. "Bovendien ligt het in een buurgemeente zodat we er vandaag ook voorbij kunnen fietsen."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio