Neem eens een stoelfie!

Print

De Stoel van Zandhoven Foto: De Stoel van Zandhoven

Zandhoven - Een selfie trekken op een stoel in het centrum van Zandhoven en er nog een prijs mee winnen ook: wie verzint nu zoiets?

Vrijdagochtend werd Zandhoven-centrum wakker met zeven kleurrijke stoelen in het straatbeeld. De zitmeubels hangen met een hangslot vast aan bomen en verlichtingspalen. 
Ze staan onder meer aan de sporthal, aan het gemeentehuis, aan jeugdhuis ’t Licht en aan de bibliotheek. “Durf jij? Trek een stoelfie en zet de foto op Facebook”, staat als boodschap op de zitting geschreven. Op de rugleuning staat dat de actie uitgaat van ‘De stoel van Zandhoven’. Het is ook op de pagina die deze naam draagt op Facebook dat de Zandhovense stoelen-selfies gepost moeten worden.


“Mijn naam is haas”, reageert burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Ik weet van niks. Het gaat in ieder geval niet om een initiatief van het gemeentebestuur. Sommigen dachten aan een actie van het jeugdhuis, of de sportdienst, maar zij zitten er ook niet achter.”
Burgemeester Van Hove heeft wel sympathie voor het project. “Ik heb vanmorgen al een stoelfie genomen, maar moet hem nog posten op De Stoel van Zandhoven. Het brengt wat leven in de brouwerij. Benieuwd hoe het gaat leven de komende weken.”
De initiatiefnemers die voorlopig absoluut anoniem willen blijven, stuurden vrijdag een mail naar de krant met als afzender destoelvanzandhoven@outlook.com.  Daar worden we dus ook niet wijzer van. 


Ze leggen uit dat ze de komende vijftien dagen de inwoners van Zandhoven in de ban van de zeven stoelen willen houden. “Op een bepaald moment veranderen de stoelen en wordt er een tipje van de sluier gelicht”, klinkt het cryptisch in de mail. “Elke stoel vertegenwoordigt namelijk een typisch kenmerk van de organisatoren die achter de actie zitten. De Stoel van Zandhoven moedigt de inwoners aan om zichzelf in de kijker te zetten. Enthousiastelingen die een toffe foto met een van de stoelen posten op de Facebookpagina maken kans op een verrassingspakket.”
De komende twee donderdagen, 30 juli en 6 augustus, kiezen de organisatoren een winnaar. Ze zullen hun prijs ontvangen op donderdag 13 augustus.
“De nieuwsgierigheid van de inwoners zal na 15 dagen gestild worden. Op 8 augustus wordt het mysterie rond de Stoel van Zandhoven onthuld”, besluit de mail.


 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio