Federatie zoekt en vindt headistalenten in Zandhoven

Print

Headis in Zandhoven Foto: kma

Zandhoven - Belgisch kampioen headis ('pingpong met je hoofd') Yves Van Laer uit Zandhoven organiseerde zondag een open initiatie en toernooi headis in sporthal Het Veld in Zandhoven.

De initiatie lokte enkele tientallen geïnteresseerden. Het ging vooral om mannelijke twintigers met een voetbalverleden, al waren er ook enkele jongens die het er prima vanaf brachten zonder enige balsportervaring.

De vrouwen lieten het afweten. 25 mensen schreven zich na de initiatie in voor het toernooi, onder wie slechts één vrouw. Volgens Patrick Becker van Headis Belux, de federatie, lokte het evenement in Zandhoven zeker enkele talenten die het er verrassend goed vanaf brachten zonder enige ervaring.

Van Laer hoopt in Het Veld op geregelde tijdstippen met een groepje gelijkgezinden te kunnen afspreken voor een partijtje headis, zodat de Belgisch kampioen niet altijd naar Brussel moet om te trainen.  

De sport is in Duitsland al heel goed ingeburgerd. Het viel zondag op hoe natuurlijk en vertrouwd het er direct uitziet, zo met het hoofd een bal over-en-weer tikken op een tafeltennistafel. Het klinkt gekker dan dat het eruit ziet.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio