Middeleeuws ontbijt op berkenplank en met houten lepels

Print

Middeleeuws ontbijt Foto: kma

Malle - Toerisme Malle en Domein de Renesse organiseerden een middeleeuws maal in de ridderzaal van het kasteel. Nadien konden kinderen nog op schattenzoektocht door de kamers van het kasteel. Een tachtigtal hedendaagse middeleeuwers kwam de maag vullen. "Wat is het véél!", was een veelgehoorde opmerking.

Vroeger slachtten kasteelheren wel eens een beer voor speciale gelegenheden, maar vermits die in Malle niet meer ronddwalen, werd anders lekkers aangerukt. Voor 15 euro (10 euro voor kinderen) kregen avontuurlijke ontbijters op een houten berkenschijf een lap spek, kop, worst, ongepeld gekookt ei, kaas, honing, mosterd en hompen brood geserveerd. Voor de kinderen was geschiedvervalsing toegelaten, want zij kregen ook nog choco. 
Alle drank, van wijn tot sap, thee en koffie, werd gedronken uit een stenen kruik. Het bestek bestond uit een mes en houten lepels. Wie nog een gaatje vond, kon nadien dessert nemen. Middeleeuwers hadden blijkbaar een grote maag, want als toetje waren er naast dadels fruitspiezen, peperkoek yoghurt en ander lekkers.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio