Regendruppels deren retrocoureurs niet

Print

retrokoers, Zandhovens podium Foto: kma

Zandhoven - Ondanks de regen, lokte de tweede retrokermiskoers 't Santhovense Koerse van Zandhoven zondag flink wat volk. Rond café Ciné Rex en het gemeentehuis stonden er heel wat supporters, en ook elders langs het parcours was het gezellig.

Hoewel uit veiligheidsoverweging de kasseien rond de kerk uit het parcours waren geschrapt door mogelijke watergladheid, waren er toch nog enkele kleine valpartijtjes, met gelukkig alleen wat schaafwonden. Gunter Helsen (43) uit Baal won net als in Ranst onlangs overtuigend. Wegens hartproblemen schakelde hij van gewoon wielrennen over op retrowedstrijden, omdat die afstanden korter zijn. "Ik mag van mijn dokter nog één inspanning per week doen", legt hij uit. "Dit was mijn eerste retrokoers in Zandhoven, en het is zeker een mooie omloop."

Beste Zandhovenaar was Dries Helsen uit Viersel, Stefan Grimon uit Viersel won de spurt voor de hesp en Ingeborg Huysen uit Zandhoven was de snelste vrouw in koers.

In totaal namen 47 renners deel, onder wie ook twee brandweermannen van Zandhoven, Geert Van Laer en Maarten Van Rompaey.  

De harmonie zorgde voor gepaste muziek vanuit de tent voor het gemeentehuis, waar ook het stropodium was.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio