Kinderdagverblijf dreigt op straat te belanden door één muur

Marleen Taverniers van De Hummeltjes bij een hummeltje. Foto: WF

Kinderdagverblijf dreigt op straat te belanden door één muur

Print
Zandhoven / Rumst - Marleen Taverniers (38) van kinderdagverblijf De Hummeltjes in Terhagen (Rumst) dreigt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden op 1 juli op straat te belanden met haar 40 kindjes en 9 personeelsleden.

Nog een dikke maand tijd heeft Marleen om een noodlocatie te vinden om vijf maanden te overbruggen, want normaal gezien kan ze in december haar gerenoveerd eigen pand in de Molenbergstraat betrekken. De vrouw houdt al dertien jaar met hart en ziel een kinderdagverblijf open in Terhagen (Rumst). Op de huidige locatie op de Oudebaan zit ze al acht jaar. 

In september vorig jaar kreeg Marleen het nieuws dat het huurpand waarin haar kinderdagverblijf gevestigd is, verkocht zou worden.  Tot haar grote geluk kon Marleen in de Molenbergstraat in Terhagen een geschikt pand aankopen. “Maar ik had pas in februari de sleutel. Gebukt onder de hoge tijdsdruk, wilden we de renovatie alvast opstarten met onze aannemer. Wij hadden geen architect onder de arm genomen, omdat er normaal geen structurele werken moesten uitgevoerd worden. Toch is het hier fout gelopen."

"Volgens het RUP mag je bestaande gebouwen die buiten de bouwdiepte liggen renoveren, maar als je ze afbreekt mag je ze niet heropbouwen. En dat is er bij ons dus gebeurd. We hebben koterij achteraan afgebroken en één muur teruggezet. De politie en gemeente kwamen de werf hiervoor in april stilleggen voor een bouwmisdrijf.”

Architect

Marleen nam meteen een architect onder de arm die een bouwaanvraag heeft ingediend. In afwachting van de aflevering van de bouwvergunning, die rond september wordt verwacht, mag ze niks meer doen aan het pand.

“Als we in september de bouwvergunning hebben, kunnen we normaal in december het pand betrekken. Maar als ik niets vind om die vijf maanden te overbruggen, sta ik met mijn veertig kindjes op straat.”

Tijdelijke woonunits zouden een oplossing zijn, maar die kosten handenvol.  Marleen hoopt op steun van de gemeente, zoals in andere gemeenten als Antwerpen en Mechelen het geval is. Die steden subsidiëren erkende privé-kinderdagverblijven. 

Wie kan helpen of ideeën heeft, mag contact opnemen: marleen.taverniers@telenet.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio