© jdw

Twee nieuwe duiveltjesterreinen bij KFC Pulle

KFC Pulle, een club met 200 actieve spelers, is volop aan het inzetten op jeugdwerking.

kmatthyssen

Zo heeft jeugdcoördinator Rudy Rymen een goede samenwerking met de vrije basisschool. Om kinderen warm te maken voor het voetbal en balsporten op gras in het algemeen, vindt op woensdagvoormiddag 20 mei vanaf 9.30u de eerste Grassroots Day plaats.

“Het gaat om een initiatief van de Koninklijke Belgische Voetbalbond”, legt voorzitter Kurt Van Laer uit. “De kinderen uit de laatste kleuterklas komen samen met de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar een voormiddag, tijdens de schooluren, op voetbalstage in onze club. Onder leiding van onze trainers doen ze spelenderwijs behendigheids- en voetbaloefeningen met de bal.”

Om de kinderen de ultieme Rode- Duivelsensatie te laten beleven, hebben ze de voorbije weken allemaal het Belgische volkslied geleerd op school. “Ook de oudste kleuters kennen nu in principe de Brabançonne. We zullen het volkslied spelen zodat ze in een rij mee kunnen lippen zoals onze Rode Duivels doen. Na de Grassroots Day is er ’s avonds om 18u nog een vrijblijvende testtraining voor duiveltjes.”

Naast de kantine schieten intussen frisgroene grassprietjes van de twee nieuwe jeugdvelden uit de grond. “De gemeente kon de grond die toen nog bebost was, in 2008 aankopen van de familie Smolders”, vertelt schepen van Openbare Werken Rudy Willems (CD&V). “Het was agrarisch gebied. Via een ruimtelijk uitvoerings plan (RUP) om zonevreemde sportterreinen te regulariseren, zijn alle terreinen van KFC Pulle nu recreatiegrond geworden. Vervolgens moesten we nog lang wachten op de kapvergunning. De bomen die we hier gekapt hebben, worden gecompenseerd aan ’t Loze Vissertje in de Cauwenberglei. Daar planten we anderhalve keer meer bomen aan dan er hier stonden.”

“Die nieuwe jeugdterreinen zijn een werk van heel lange adem geworden”, zegt gemeenteraadslid Joris Geens (CD&V) uit Pulle.“Maar ze zijn nu een grote aanwinst. Het worden twee duiveltjespleinen van 35 op 25 meter.”Dat brengt het totaal voor KFC Pulle op twee grote voetbalvelden en twee jeugdterreinen voor de vierdeprovincialer.Jules Struyf en Maurice Van der Velde zullen de nieuwe grasmatten in topconditie houden. Secretaris Antoni de Ridder verwijst nog graag naar de geslaagde interne trainerscursus eind april.“Ondanks al die investeringen in de jeugd, hebben we in tegenstelling tot vele andere clubs beslist om ons lidgeld niet te verhogen.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio