© KFC Pulle

© KFC Pulle

© KFC Pulle

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KFC Pulle zet volop in op jeugdwerking

KFC Pulle onderneemt volop acties voor haar jeugdwerking. Zo worden er in samenwerking met de gemeente Zandhoven momenteel twee nieuwe jeugdpleinen aangelegd.

kmatthyssen

"De grasmat is ondertussen volop aan het groeien en we maken nu afspraken met de gemeente in verband met de verdere afwerking qua omheining en dergelijke", legt secretaris Antoni De Ridder uit.

Op 27, 28 en 29 april organiseerde KFC Pulle een zeer geslaagde interne trainerscursus. "Het was de bedoeling onze bestaande jeugdtrainers een toffe bijscholing te bezorgen en nieuwe trainers te laten proeven van wat het is om een jeugdvoetbalteam te leiden."

Op 2 mei, tijdens de clubdag, kregen de Pulse voetballers een freestyle voetbaldemonstratie. Voor de jeugdspelers was er een freestyle workshop waar ze ook zelf heel toffe voetbalkunsten leerden.

Het volgend hoogtepunt wordt 20 mei. Rond 09:30 komen de 5-jarige kleuters van Pulle samen met de leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar op voetbalstage bij de club.

Onder leiding van de Pulse trainers zullen ze aangepaste behendigheids- en voetbaloefeningen doen op onze “Grassroots Day”. De Grassroots Day is een initiatief van de Belgische voetbalbond om jonge kinderen kennis te laten maken met de roots van het voetbal. De klemtoon ligt zeker niet op technische voetbalaspecten maar wel op plezier beleven aan sport en voetbal. Diezelfde dag is er om 18:00 een testtraining voor Duiveltjes in de hoop dat ze nadien zin hebben om te komen voetballen bij KFC Pulle.

Nog goed nieuws voor de voetbalouders: "Enige tijd geleden konden we in de kranten lezen dat voetbalclubs hun lidgeld verhogen waarbij het gemiddelde lidgeld 250 euro bedroeg", signaleert Antoni. "Hoewel bovenstaande investeringen in de jeugd heel wat geld kosten, heeft KFC Pulle beslist haar lidgelden niet te verhogen voor het seizoen 2015-2016."

Vastgoed

Jobs in de regio