Pasar wint cultuurprijs 2014

Pasar wint cultuurpijs 2014 Foto: kma

Pasar wint cultuurprijs 2014

Print
Zandhoven - De cultuurraad en de gemeente Zandhoven hebben de vereniging Pasar verkozen tot cultuurprijswinnaar van 2014. Voorzitster Paula Henderickx ziet het als een erkenning voor socio-cultureel werk in het algemeen.

Al zeventien jaar lang probeert Pasar mensen samen te brengen en het sociaal weefsel te bevorderen door het aanbieden van tientallen activiteiten.

"Het mag wel eens aan de buitenwereld duidelijk gemaakt worden dat enkele duizenden plaatselijke verenigingen met een veelvoud van vrijwilligers, van alle mogelijke strekkingen en gezindten, de cultuur in Vlaanderen mee een gezicht geven, stimuleren en promoten", zei Paula Henderickx in haar dankwoord. "We bieden een zeer brede waaier van culturele activiteiten aan, meestal niet elitaire maar echte cultuur voor de doorsnee Vlaming. Dat gaat van theatervoorstellingen tot museumbezoeken, gespreksavonden, geleide wandelingen en fietstochten, stadsbezoeken en kampeeractiviteiten. Met hun schitterend werk brengen deze vele duizenden vrijwilligers de cultuur naar het grote publiek."

 

Als socio-culturele vereniging zet Pasar zich ook in voor 'Toerisme voor allen', ook voor een vlottere participatie van minder mobiele personen en mensen met een beperking. Zo heeft Pasar in samenwerking met Hooidonk en Toerisme Provincie Antwerpen zes aangepaste fietslussen met bezienswaardigheden en de mogelijkheid tot het proeven van streekproducten onderweg."

 

Onlangs nog organiseerde Pasar een beurs voor elektrische fietsen.

Paula Henderickx droeg de prijs op aan alle socio-culturele verenigingen van Zandhoven.

 

Gerda Cabus volgde zichzelf op als laureaat van de fotowedstrijd, ditmaal met als thema 'De kleine Artiest'. Ze won met een prachtige foto van een spinnenweb, genomen in haar eigen tuin. De tweede prijs was voor 'Lente' van Theo Saelen en de derde prijs voor 'Druppel hou je vast' van Thomas Vermijlen.

 

Jolien Smits won de fotowedstrijd voor kinderen, voor Joren en Jens De Groof.   

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio