© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

© Kevin Verboven

1 / 10

Slag bij Waterloo herleeft in Massenhoven

Het Davidsfonds had donderdag oud-VRT-journalist Johan Op de Beeck te gast in de parochiezaal van Massenhoven. Hij is Napoleon-kenner en vertelde vol vuur over de Slag bij Waterloo die 200 jaar geleden is.

kmatthyssen

Het werd een boeiende, meeslepende avond. Napoleon – de kleine korporaal - en de slag bij Waterloo zullen door de bijna 70 aanwezigen zeker en vast met andere ogen bekeken worden. Johan Op De Beeck bracht een verhelderende, boeiende uiteenzetting met oog voor detail waardoor inderdaad kon aangetoond dat de Lage Landen een cruciale rol speelden in de definitieve nederlaag in Waterloo.

Met een aangepast welkomstdrankje, Mandarin Napoleon, en een kleine attentie bij het voor elke bezoeker (een leuk pakketje Napoleonbollen) werd een geslaagde Davidsfonds-avond vervolledigd.

Davidsfonds Zandhoven heeft nog een gevuld, gevarieerd programma naar het seizoenseinde toe met enkele interessante initiatieven. Zo houden ze een boekenverkoop op 2 mei aanwezig tijdens de week van de amateurkunsten en brengt de vereniging op 7 mei een bezoek aan instrumentenbouwer Maene in Wommelgem. Om praktische redenen is het aangewezen hier vooraf je interesse op te geven via pieter.van.roosendael@skynet.be.

Op 19 mei ontvangt het Davidsfonds Jean Paul Van Bendegem. Filosoof, wiskundige, enzoveelmeer… met “Humor: wat, waarom en hoe valt er te lachen?”. Zijn uiteenzetting heeft als voornaamste bedoeling een verkenning te presenteren van wat humor is, welke verschillende vormen van humor er bestaan, wat de effecten zijn van humor op mensen (maar ook bij chimpansees en bonobo’s), welke betekenissen de lach kan hebben en, als sluitstuk, het filosofisch meest uitdagende onderwerp: waar liggen de grenzen van de humor, aangenomen uiteraard dat er zulke grenzen zijn? Zoals men van een filosoof mag verwachten zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!

En tot slot de seizoensafsluiter “Muzikale Tuinen” op zaterdagavond 13 juni waar we dit jaar van de gastvrijheid in drie tuinen te Pulle mogen genieten van gevarieerde soorten muziek binnen een meer dan aantrekkelijke omgeving.

Roger BruynsMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio