"Nooit geen jeugdpuisten meer op communiefoto's"

Print

Ilka Vermeiren Foto: jdw

Zandhoven / Lier / Schilde - Begin deze week berichtte een krant nog dat communicantjes de nieuwe bruidjes zijn. Meer en meer schoonheidsspecialistes bieden een kinderarrangement aan. Een beetje BB Cream, wat mascara: de gezichtjes krijgen een subtiele make-over.

Overdreven zwaar opgemaakte kinderen zoals in de Verenigde Staten zie je hier nog niet. Maar de schoonheidsspecialistes voelen toch de trend. Make-up/nagelstyliste Ilka Vermeiren, afkomstig uit Zandhoven, heeft haar schoonheidssalon in de Kolveniersvest in Lier net deze maand verhuisd naar haar nieuwe woonst in Berlaar. Zij heeft ervaring met make-up voor kinderen, want ze gaf in het verleden make-upfeestjes voor kinderen. “Die verjaardagsfeestjes heb ik wat afgebouwd, omdat ik ook nog een job als opvoedster in Schilde uitoefen. Nu doe ik vooral nog de ‘sweet-sixteen’-feestjes voor kinderen. Maar in de communieperiode krijg ik ook veel vraag voor communicanten.”

Ilka is zelf geen voorstander van zware make-up voor kinderen. “Nee, maar als het op een subtiele manier gebeurt, kan het zeker geen kwaad. Zeker plechtige communicanten komen in hun pubertijd en krijgen jeugdpuistjes die ze willen verbergen. Mama’s vertellen me dat hun dochter met hun lipstick of poederkwasten weg is. Meestal maak ik de kinderen twee keer op: één keer voor de fotoshoot en dan nog eens de dag zelf. Omdat het meestal in het weekend is, kom ik aan huis. Ik gebruik uitsluitend huidvriendelijke producten, aangepast aan kinderen. Kinderen blijven kinderen. Ze kijken op naar prinsessen of zangeressen. Voor de fotoshoot hebben ze graag al hun communiekapsel. Als er oneffenheden van windpokken of puistjes zijn, werken we die weg met wat blush op de appeltjes van hun wangen. Glanzende lipgloss en bruine of zwarte mascara aan de uiteindes van de wimpers vinden communicanten ook geweldig. Het is allemaal niet meer zo traditioneel als vroeger.”

Ook de vinger- en teennagels krijgen een laagje lak. “Mama’s laten zich samen met hun dochter eens helemaal van top tot teen verwennen. Ik merk dat de fotoshoots professioneler en professioneler worden. Dat zie je ook bij de huwelijken, vrijgezellenparty’s en de sweet16’s. Alles is meer tot in detail afgewerkt en georganiseerd. De kinderen hebben niet enkel meer een mooie outfit maar ook een hip kapsel, trendy haarband en een frisse glos.”

www.ilkavermeiren.be

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio