Oudste museumdirecteur van regio heropent zijn museum

Print

Gust Van den Brande in actie in zijn elektriciteitsmuseum Foto: kma

Zandhoven - Na de jaarlijkse winterslaap, zette Gust Van den Brande die dit jaar 81 jaar wordt, zondag weer de deuren van zijn museum van de elektriciteit 'Hier brandt de lamp!' open.

Het museum sluit jaarlijks van eind oktober tot half april. Voor de rest van het jaar is het gratis te bezichtigen, elke tweede en vierde zondag van de maand tussen 13.30u en 17u.

Monsieur 100.000 Volt, zoals Gust wel eens wordt genoemd, verzamelt elke winter nieuwe collectiestukken, zodat zijn verzameling intussen is aangegroeid tot 4.500 stuks. De oud-leraar Elektriciteit van het VTI in Lier ontvangt ook geregeld oud-leerlingen, zoals gisteren al Jan Peeters uit Zandhoven, die tijdens de heropening op bezoek kwam met zijn zoon Ward.

"Van de grootste bavianen die vroeger in mijn klas zaten, krijg ik nu de meeste stukken. Zo schonk een oud-leerling die vroeger vaak de aap uithing, mij een prachtige discolamp die reageert op je stemvolume. Zo'n slechte herinneringen zullen ze dan niet overhouden aan meneer Van den Brande hè?", grapt Gust.

Museum van de Elektriciteit 'Hier brandt de lamp!', Molenheide 49, aan fietsknooppunt 95, aan de elektriciteitscabine

Onderdeel van SIWE (Steunpunt Industrieel Wetenschappelijk Erfgoed)  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio