Jonge illusionist heeft nieuwe show klaar

Nikolini Magic Foto: Nikolini Magic

Jonge illusionist heeft nieuwe show klaar

Print
Zandhoven - Nick Vlaminck (21) uit Zandhoven goochelt overdag met bestellingen. Na zijn uren is de jonge ober een echte tovenaar.

Volgende week presenteert Nikolini Magic zijn grote illusieshow Feel the Magic in the Air in de parochiezaal van Zandhoven.
Leken vergelijken tegenwoordig elke goochelaar met de populaire Nicolas. Voor Nick Vlaminck gaat die vergelijking niet op. Nicolas is een straffe gast, maar ik beoefen een heel ander genre”, nuanceert Nikolini Magic. “Nicolas doet aan close-up goochelen en streetmagic. Twee varianten waarbij je het publiek als het ware onder hun neus beetneemt. Ik doe mijn trucs op een iets andere schaal. Ik ben gespecialiseerd in podiumoptredens, het grotere werk. Ik laat dames zweven of doorboor ze met zwaarden.”

“Ik beschik over twee garages tjokvol kisten, manden en boxen.Stuk voor stuk grote attributen, die ik met een vrachtwagen moet vervoeren. In Feel the Magic in the Air breng ik driemaal drie kwartier show. Af en toe afgewisseld met een gastartiest, een jonge beloftevolle circusacrobaat uit Zandhoven. Sommige illusies duren amper enkele minuten, dus reken maar uit hoeveel materiaal ik moet aanslepen.”

Nick laat niet in zijn kaarten kijken, maar een illusie kost geld. Een podiumtruc kost snel 2000 euro. “De hoge prijzen zijn een combinatie van factoren. Je betaalt voor het materiaal, het geheim en de opvoeringsrechten. Ik zie mijn passie als een investering.
Ooit hoop ik van illusionist mijn beroep te kunnen maken. Ik droom ervan om van zaal naar zaal te trekken met een eigen illusieshow. Zo trad ik al op met zangers als Luc Steeno en Davy Gilles, zalig. De voorbije maanden werkte ik in de bouw. Nu stap ik weer over naar de horeca. Mijn spaarcentjes beleg ik grotendeels in het materiaal voor mijn shows.
Op de werf was er weinig tijd om te goochelen. (lacht) In de zaak gebeurt het al eens dat ik een klein trucje doe voor een klant.
Waarna ze bijna allemaal vragen: Kunt u nu ook de rekening doen verdwijnen?” (lacht)

Een van de voordelen van het vak zijn wel de knappe assistentes.“Ik werk met twee vaste assistentes, Valerie en Jolien. De meisjes zijn uiteraard aantrekkelijk, maar daarnaast moeten ze ook lenig zijn. En ze mogen zeker geen schrik hebben in kleine kisten. (lacht)we oefenen heel hard voor onze shows. Goochelen is een kwestie van perfecte timing. Ik weet wat ik doe, maar een illusie waar je even je hoofd niet bijhoudt kan gevaarlijk zijn. Het is echt een kwestie van opperste concentratie. Zo breng ik in mijn voorstelling de beroemde ontsnappingsstunt van Houdini in primeur. Ik laat me opsluiten in een dwangbuis en vastbinden aan mijn voeten. Vervolgens word ik ondersteboven boven het podium getakeld. Het kostte me bloed, zweet en tranen om die gevaarlijke stunt te leren.”

Gelukkig wordt Nikolini Magic omringd door een professioneel team. “Geen enkele illusionist werkt alleen. Dat kan niet. Ik beschik over twee toneelmeesters die alle illusies op- en afrijden, een geluids- en lichttechnicus, een onthaalverantwoordelijke en mijn moeder die alle showkostuums verzorgt. (lacht) Alle facetten binnen de show en het team zijn op elkaar afgestemd. Het is precisiewerk. Eigenlijk is een illusieshow een klein bedrijfje op zich, waarbij iedereen hetzelfde nastreeft: het publiek entertainen en verbazen.” ‘Feel the Magic in the Air’ op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart.

Tickets en info: www.nikolinimagic.be 

 


 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio