© MU

© d

© MU

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

VIN'O Taire opent op 2 april in voormalig notariaat

Waar decennialang notariële aktes ondertekend werden, start op 2 april een nieuw verhaal.

kmatthyssen

Bram Drexeler (33) en zijn vrouw Kelly Verbergt (32) starten er de wijnboetiek VIN’O Taire. De ‘O Taire’ in de naam is een knipoog naar notaris Paul van den Hove d’Ertsenryck, die jarenlang notariaat hield in het uit 1807 stammende koetshuis in de Dokter August Sniedersstraat in Zandhoven. De notaris ging onlangs met pensioen en zijn associé verhuisde het notariskantoor naar een groter pand in de Langestraat.

Bram Drexeler en zijn vrouw Kelly werden op slag verliefd op het koetshuis en het groene park erachter. Bram werkte meer dan tien jaar bij de bekende wijnhandelaar Despert in Sint-Job-in-’t Goor. Kelly stond in tal van horecazaken. Ondertussen zijn hun kinderen Robbe (8), Stan (6) en Louise (3) erbij gekomen.

”Met de komst van de kinderen schakelde ik over op een administratieve functie, maar de oude passie bleef kriebelen”, vertelt Kelly. “Onze droom was al langer om een wijnboetiek voor wijnbeleving te beginnen, gecombineerd met gin, calvados, armagnac, porto, cognac tot streekproducten als de limoncello 2240 van Lester Schutters, onze buurman in Halle- Zoersel, waar we wonen. We gaan ook delicatessen verkopen.”

Om de drempel te verlagen, kan er tijdens de openingsuren geproefd worden. “Ik wil er ook koffie en tapabordjes zoals een kaasof charcuterieplankje, samengesteld door Kaasmeester Martens uit Schilde, serveren. Verder denken we aan workshops en tastings. De nadruk zal liggen op Europese wijnen.”

Bram, zoon van juwelier Drexeler uit Mortsel, is vereerd dat ze zo’n prachtig pand mogen huren van de notaris. “Eigenlijk stond het te huur als kantorencomplex. Achteraan ligt een tuintje met uitzicht op een park van vier hectaren. We richten het koetshuis eigenhandig verder in met veel hout en led-verlichting. De voorgevel doet niet vermoeden dat het vanbinnen zo ruim en licht is.”

VIN’O Taire zal maandag, donderdag en vrijdag open zijn van 10 tot 18u, en zaterdag van 10 tot 16u. De andere dagen alleen op afspraak.

KRISTIN MATTHYSSEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners