Goormansstraat en Liersebaan tijdelijk afgesloten

Print
Zandhoven - Begin volgende week worden de Goormansstraat en de Liersebaan tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

De voegvulling tussen de betonplaten moet dringend vervangen worden. Bij ideale weersomstandigheden heeft de aannemer per straat twee dagen nodig.

De Liersebaan in Zandhoven en de Goormansstraat in Pulderbos krijgen veel verkeer te verduren. De voegvulling tussen de betonplaten is echt aan vernieuwing toe. Deze onderhoudswerken nog langer uitstellen, is geen optie en de aannemer begint er dan ook volgende week al aan. De werken vallen perfect voor de fasewissel van de werken aan de N14.

Uitkrabben en vullen

De voegen worden eerst volledig uitgekrabd. In principe duurt dit per straat 1 dag. Daarna worden de voegen opnieuw gevuld, wat ook 1 dag in beslag neemt. Per straat zullen er dus twee dagen werk nodig zijn. Indien het weer echter niet zou meezitten, kan dit uiteraard langer duren. De aannemer krijgt van de gemeente maximaal veertien dagen de tijd om de onderhoudswerken af te ronden.

Omleiding

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Goormansstraat en de Liersebaan. Er worden dan ook twee omleidingen voorzien.

Liersebaan

Bij goed weer start de aannemer op maandag 16 maart met de Liersebaan. Er wordt gewerkt op het stuk tussen de Oelegembaan en de N14 (Il Forno). Je kan in het dorp omrijden via de Vierselbaan en de nieuwe ovonde aan de N14.

Goormansstraat

Op woensdag of donderdag is het dan de beurt aan de Goormansstraat. Hier wordt gewerkt van de rotonde aan de N14 tot in het dorp van Pulderbos. Je moet er omrijden via de N14 richting Zoersel. In de Kruisdreef rechtsaf en dan via de Molenheide naar het centrum van Pulderbos.

De omleidingen gelden in beide richtingen. Het gemeentebestuur rekent alvast op goed weer en een snelle uitvoering van de werken. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio