Lopen tijdens 10 Miles voor Wietse en zijn sterrenvriendjes

Grote broer Finn (3) met zijn sterrenbroertje Wietse Foto: gva

Lopen tijdens 10 Miles voor Wietse en zijn sterrenvriendjes

Print
Zandhoven - Wie de 10 Miles in Antwerpen meeloopt op 26 april en nog een goed doel zoekt om te steunen, kan meedoen met de Sterrenloop ten voordele van de vzw Met Lege Handen. Deze vereniging begeleidt en informeert ouders van een overleden baby.

Riets Nuyts uit Pulle, die zelf in 2012 baby Wietse verloor, organiseert de Sterrenloop tijdens de 10 Miles. vzw Met Lege Handen is een lotgenotenvereniging voor ouders die een baby verloren. Er zitten ouders bij die hun baby in de moederschoot verloren, maar net zo goed ouders van baby's die zes maanden oud werden. Riet Nuyts en haar man Kenny Nagels uit Pulle vonden er steun na het overlijden van hun zoontje Wietse, die op 25 juli 2012 werd geboren en een week later op 3 augustus overleed. Wietse bleek geboren met een hartafwijking. Ze moesten afscheid van hem nemen toen bleek dat hij na een hartoperatie in Leuven te zware hersenschade had opgelopen.

"Ik ging op zoek naar een manier om dit verlies te verwerken, te begrijpen, toe te laten”, vertelt Riet. “Zo ben ik uiteindelijk bij Met Lege Handen terechtgekomen.” Om iets te doen voor Wietse en al zijn sterrenvriendjes, gaat Riet zondag 26 april de ‘10 miles’ in Antwerpen lopen voor vzw Met Lege Handen. Sterrenouders, familie en sympathisanten kunnen meelopen met haar of ze kunnen Riet sponsoren om de organisatie een financieel duwtje te geven.

Wie wil sponsoren of meelopen met de 'Sterrenloop' tijdens de 10 Miles mailt nuyts.riet@gmail.com.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

www.metlegehanden.be en www.dono.be