N-VA wil meer veiligheid voor fietsers in Schriekweg

Print
Zandhoven - N-VA wil graag een andere opstelling van de bloembakken in de Schriekweg.


Ondanks het feit dat er geen omleiding meer is bij de derde fase van de heraanleg van de N14, blijft de Schriekweg in Zandhoven veel sluipverkeer slikken. Dat komt vooral doordat de aansluiting met de Amelbergastraat voorlopig afgesloten blijft.
N-VA stelde tijdens de voorbije gemeenteraad voor om iets te doen aan de veiligheid van de fietsers in de Schriekweg. “Wij zien dat de gemeente de bloembakken die als snelheidsremmers dienen, voorlopig laat staan”, vertelt Geert Van Laer (N-VA). “Maar voor fietsers zijn die bloembakken levensgevaarlijk, omdat ze samen met de auto’s op de krappe ruimte in het midden worden gedwongen.
In plaats van te moeten slalommen tussen die bloembakken, stellen wij voor om die bloembakken als autosluizen te gebruiken, zoals in de Warme Handstraat in Grobbendonk het geval is. Daar kunnen de fietsers gescheiden van de auto’s achter de bloembakken doorfietsen.”
De schepen van Openbare Werken Rudy Willems (CD&V) vond het een te overwegen idee, maar het is nog niet duidelijk of de versperringen al dan niet in de Schriekweg zullen blijven staan.
Via Facebook laten de handelaars van de N14 trouwens weten dat ze ondanks alles goed bereikbaar zijn.  
 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio