Vogels en kunst

De Okra Academie nodigt iedereen uit op de volgende voordracht in de raadzaal van het gemeentehuis van Zandhoven op donderdag 5 maart van 14u ot 16u. Het onderwerp ditmaal is vogels en kunst!

kmatthyssen

Stond u ooit stil bij de rol die vogels in de geschiedenis van de beeldende kunst opeisen? Tijdens deze lezing gaan we met de verrekijker op stap, geduldig turend naar vogels en hun vele verschijningsvormen in schilderijen. We concentreren ons op kunstenaars uit de Nederlanden, en maken nu en dan een excursie naar het buitenland.

Matthias Depoorter is medewerker van de Vlaamse Kunstcollectie en is gespecialiseerd in de historische natuurschildering.

Reeds 25 jaar kijkt hij naar vogels.Hij neemt de toehoorders mee op zoek naar de talloze vogels die in kunstwerken opduiken

en al eeuwenlang een machtige bron van inspiratie vormen.

OKRA-Academie staat niet alleen voor het verwerven van kennis, maar ook voor ontmoetingskansen en nieuwe vriendschappen.

Onze sprekers houden geen ingewikkelde betogen, maar vertellen in een klare en voor iedereen verstaanbare taal, wat er gaande is in onze huidige samenleving.

Lid of geen lid van OKRA, iedereen is welkom. De deuren van de raadzaal (Liersebaan Zandhoven) gaan open vanaf 13.30u.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio