© joren de weerdt

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© joren de weerdt

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

© jdw

1/15

Cafébazin Lucienne viert zondag 91ste verjaardag

Lucienne Ceulemans, de waardin van café Prins Albert in Lint, viert zondag met haar klanten haar 91ste verjaardag. Eigenlijk verjaart ze maandag 2 maart, maar ze viert een dagje vroeger omdat ze maandag sluitingsdag heeft.

Deze week stierf nog cafébazin Gaby Rul uit Berendrecht op haar 86ste in haar café. Lucienne kan volledig begrijpen waarom het zo moeilijk is om met pensioen te gaan als cafébazin. Ook zij kan haar 'klap' niet missen. "Al ben ik nog maar drie dagen per week meer open: donderdag- en vrijdagavond en zondagvoormiddag. En op verzoek, voor een vereniging of feestje."

Lucienne staat al meer dan zeventig jaar achter de toog. Tegenwoordig zit ze in haar gemakkelijke stoel terwijl de klanten zelf hun drank nemen. Ze schrijft wel nog nauwgezet het drankverbruik op. Haar rekening klopt dus nog altijd.

Koffie of thee kan je niet meer bestellen in de Prins Albert. "Want daarvoor heb je warm water nodig", zegt Lucienne. Haar café is vooral een De Koninck-kroeg. Er worden veel Bollekens gedronken, en Lucienne tekent dan altijd een bolletje op haar blad.

Ze nam café Prins Albert van haar ouders over, die het op hun beurt van hun ouders overnamen. De herberg bestaat naar het schijnt al van in de zeventiende eeuw. Het interieur is al even authentiek en uniek als de cafébazin, met prachtige cementtegels, een toog met geslepen glas en een orgel uit 1934. Haar cafétafels schonk Lucienne enige jaren geleden aan het museum van de heemkring van Lint.

Lucienne huwde nooit, maar had wel aanbidders. Anno 2015 wordt ze nog steeds aanbeden door haar klanten, die haar de koningin van de Prins Albert noemen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio