© kma

© kma

© kma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

N-VA deelt 'geduld-chocola' uit in Schriekweg

N-VA Zandhoven trok zondagmiddag van deur tot deur in de Schriekweg in Zandhoven om de inwoners te bedanken voor hun geduld tijdens de omleiding. Maandag 16 februari is het leed geleden, want dan verplaatst de werf van de N14 zich richting Langestraat en kan er opnieuw in beide richtingen over de N14 worden gereden.

kmatthyssen

"We willen niet alleen de mensen bedanken, maar hen ook een hart onder de riem steken dat we nu verder gaan opvolgen met N-VA dat de Schriekweg niet langer als sluipweg wordt gebruikt", zegt Geert Van Laer van N-VA. "Misschien dat sommigen uit gewoonte nu langs hier blijven rijden, maar dat kan niet de bedoeling zijn. Het moet hier weer rustig worden. Wij zijn heel opgelucht dat de voorbije maanden hier geen ongelukken zijn gebeurd met fietsers, want vooral voor zwakke weggebruikers was het hier niet te doen. Ik ken een kind dat echt schrik heeft gehad om nog met zijn fiets door deze straat te rijden."

Van Laer geeft wel toe dat er misschien geen betere oplossing was. "Maar één les die we hieruit moeten onthouden is dat de maatregelen zoals de bloembakken voor de aanvang van de omleiding al opgesteld hadden moeten staan. Door pro-actief te reageren en te communiceren op voorhand, had veel wrevel bij de bewoners weggenomen kunnen worden."

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio