© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ponyclub houdt opendeur om leden warm te maken

De ponyclub van LRV De Dennenruiters hield zaterdag opendeur.

kmatthyssen

De LRV Pulderbos zit momenteel met tien ponyruiters een beetje aan de krappe kant wat de basis betreft. Vorig jaar vertrokken twee ruitertjes door omstandigheden en anderen schakelden over op de paarden. Daarom hield de LRV Pulderbos de voorbije maanden een ledenwervingscampagne, met als slotakkoord een opendeur zaterdag waarbij alle geïnteresseerde ruitertjes tussen zeven en zestien jaar mochten komen ponyrijden met hun eigen pony of eentje van de club. En alsof die gratis ponyritten nog niet genoeg waren, kreeg iedereen er nog een pannenkoek bovenop. De ponyruiters van de LRV waren in carnavalskleding gekomen om hun vaste spelletjes te demonstreren.

“We hebben honderden flyers verspreid de voorbije weken”, vertelt Jean Van Hees. “Ook de scholen werden ingeschakeld. Op de verenigingenbeurs in De Populier stonden we naast het kinderkoor De Pulse Nootjes, en daar zingen blijkbaar ook een paar kinderen mee die bezeten zijn van pony’s. Dus ik hoop dat we vandaag een paar nieuwe leden mogen verwelkomen.”

Van twee nieuwe ruitertjes uit Pulle is Jean al zeker. “Maar spijtig genoeg hebben ze juist griep vandaag. “Voor de rest zijn hier vandaag drie meisjes aanwezig die nét een jaar te jong zijn, maar wel al een eigen pony hebben.”

De trainingen zijn op woensdag en vrijdag telkens tussen 19 en 20u, met de wedstrijden op zondag. “Ons zomerseizoen begint in mei”, vertellen Lotje Van Hees (10) en Emma Van Hoof (8), allebei uit Pulderbos, die met hun pony’s Hoepy en Balou LRV rijden. “Vandaag is het carnavalstraining, maar we hebben ook kerst- en paasfeestjes. En als we ’s zomers op kamp gaan, mogen we tot middernacht opblijven, maar we moeten er wel om half acht uit.”

De pony van Emma Van Doorslaer (9) heet Djinster. “Ik vind LRV vooral fijn omdat je vriendinnen en vrienden kan maken met dezelfde hobby.”

Marit Liekens (11) uit Zandhoven rijdt in manege Doornelanden in Oelegem. Ze zeurt haar ouders al jaren de oren van het hoofd voor een pony. “Elke Sinterklaas vraag ik een eigen pony, maar ik krijg er nooit een”, kijkt Marit sip.”Ik ga nog eens heel hard zagen, maar onze tuin is te klein voor een pony vrees ik.”

Marit zit in ’t Zandhofje in de klas bij Jelle Kalhen, die in de LRV rijdt. “We hebben afgesproken dat Marit dan maar af en toe bij ons de pony’s moet komen vertroetelen”, zegt Jelles mama.

Interesse? Google LRV Pulderbos pony of tel. 0477-379.273 (Marijke Porto-Carrero) of 0475-71.83.09 (Jean Van Hees)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio