Tim Burton komt toch niet filmen in Brecht

de maquette van het kasteel Foto: gva

Tim Burton komt toch niet filmen in Brecht

Print
Brecht - Helaas: topregisseur Tim Burton komt dan toch niet filmen op domein Nottebohm langs de Brasschaatbaan in Brecht. Hij bouwt het kasteel na in Londen en Florida.

Begin vorig jaar raakte bekend dat Tim Burton, boezemvriend van Johnny Depp en onder meer maker van Edward Scissorhands, de Amerikaanse fantasy-bestseller Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children gaat verfilmen. Het onthutsende van het hele verhaal was dat de Amerikaanse schrijver van het boek, Ransoms Riggs, zijn 'creepy' kindertehuis gemodelleerd had naar het vervallen kasteel Nottebohm in Brecht.

Even groeide vorig jaar de hoop dat Burton naar Brecht zou komen, maar de filmmaatschappij heeft nu bekendgemaakt dat de film in Londen en Florida gedraaid zal worden, waar Burton het kasteel Nottebohm zal laten nabouwen. De locatiescouters zijn nog niet in Brecht gespot. De opnames starten deze lente, de film wordt in maart 2016 in de bioscoop verwacht.

Op de Facebookpagina van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children staat wel een maquette die duidelijk aantoont waar de Amerikaanse auteur Ransoms Riggs de mosterd gehaald heeft: zijn kindertehuis is een exacte kopie van het 'spookkasteeltje' Nottebohm. Het was via de foto van een Nederlandse urban explorer - dat zijn mensen die vervallen verlaten gebouwen stiekem fotograferen - dat Riggs het Brechts kasteel leerde kennen en er zijn roman situeerde.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio